Emma teki huikean koristeen kakun päälle – video näyttää, kuinka se onnistuu

Kakkutaiteilija Emma Ivane näyttää videolla, kuinka upeat ruusut pursotetaan.

10.5.2019 15:50

Kakkutaiteilija Emma Ivane pitää aika ajoin kursseja pursotustekniikoista. Kun Ivanelta kysyy mikä on aloittelijoiden yleisin virhe, hänellä on selkeä vastaus.

– Yleisin virhe on se, ettei uskalleta aloittaa, Ivane toteaa.

Ivane on alansa huippuja. Kerroimme huhtikuussa, että Emma Ivane pääsi arvostettuun, kansainväliseen kirjaan, jossa esitellään 12 maailman parasta kakkutaiteilijaa.

Emma Ivane teki Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille esimerkin upeasta koristelusta kakun päälle, äitienpäivän ruusukranssin. Vastaava kävisi mihin tahansa juhliin.

Eri sävyt tuovat koristeluun elävyyttä.

Ivanen tekemä koristelu on toki ammattilaisen taidonnäyte, mutta hän vakuuttaa, että harjoittelemalla ja uskaltamalla kokeilla eri pursotustekniikoita kauniin ruusun tekeminen kyllä onnistuu.

Ruusuja pursottaessa on hyvä olla pyörivä alusta kakulle. Se helpottaa terälehtien kerroksien pursottamista. Muutamat pienet, kreemien sävyihin sopivat nonparellit viimeistelevät koristelun.

Voikreemi toimii kermavaahtoa paremmin

Emma Ivane suosittelee, että koristeita varten tehdään voikreemi. Kermavaahdolla tehty pursotus ei ole yhtä kestävää.

Ivane tekee koristeita varten yleensä muutaman eri sävyisen kreemin. Hän ei siis värjää kreemiä tasaisesti yhdellä värillä, vaan sekoittaa esimerkiksi paria eri punaisen sävyä hyvin kevyesti yhteen.

– Varsinkin kukkakoristeissa kannattaa käyttää useampaa väriä kreemien värjäämiseen, jotta sävyistä tulee eläviä, Ivane kertoo.

Ivane käyttää värjäämisessä pastavärejä, sillä niissä on voimakas pigmentti.

Pursotuspussissa on hyvä olla reilusti kreemiä. Ote pussista kannattaa pitää mahdollisimman ylhäällä, jotta kädet eivät lämmitä kreemiä liikaa.

Emmi Ivanen vinkit onnistuneeseen koristeluun

  • Kreemiä varten vatkataan pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Suhde on 100 g voita ja 1 dl tomusokeria, jota voi skaalata tarpeen mukaan. Mausta kreemi vaniljasokerilla tai esimerkiksi marjasoseilla.

  • Anna voin lämmetä pehmeäksi huoneenlämmössä, tai voit lämmittää sitä muutama sekunti kerrallaan mikrossa.

  • Kreemi säilyy jääkaapissa viikon, mutta se täytyy lämmittää takaisin huoneenlämpöön ja vaahdottaa uudestaan ennen käyttöä.

  • Kun täytät pursotinpussia, käytä pussinsulkijaa apuna. Kun kreemiä ravistellaan hieman pussissa, mahdolliset ilmakuplat häviävät.

  • Kun täyte on kunnolla ja tiukasti pursotinpussissa, kietaise pussi napakalle solmulle.

  • Pursottaessa pyritään välttämään otetta pursotinpussin päästä, jotta kädet eivät lämmitä tuotetta.

  • Ruusukoristeita voi myös tehdä valmiiksi reilusti ennen kakun leipomista. Ne säilyvät jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Yllä olevalla videolla näet pursotustekniikan ja kuinka koristeet syntyivät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit