Ehkä maailman mehevin kakku on myös helppo, eikä siinä ole vehnää

Julkaistu:

Soppa365
Helppo kakku on täydellisen mehevä. Tätä on pakko kokeilla!
Mehevän mantelikakun salaisuus on varsin yksinkertainen. Kun pohjan leipomiseen ei käytetä lainkaan vehnäjauhoja, se säilyy kostean muhevana. Osa jauhoista on maukasta mantelia ja osa perunajauhoja.

Kakku on siis kaupan päälle myös gluteeniton.

Parhaan lopputuloksen saavutat, kun leivot huoneenlämpöisistä aineksista. Ota siis voi hyvissä ajoin lämpenemään. Nopeimmin se lämpenee kuutioituna.

Myös munien olisi hyvä olla huoneenlämpöisiä. Munia ei säilyvyyden vuoksi tarvitse edes pitää jääkaapissa vaan niitä voi aivan hyvin pitää kuiva-ainekaapissa. Silloin ne ovat aina leivontavalmiina!

Pohja maustetaan appelsiinilla ja manteliliköörillä. Päälle tehdään mantelirouheesta rapsakka kuorrutus.

Katso ohje kokonaisuudessaan Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt