Ihana mutakakku äitienpäiväksi – tämän herkun koululainenkin osaa tehdä itse

Julkaistu:

Pullahiiri
Herkullinen mutakakku on helppo valmistaa.
Äitienpäivää vietetään Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina. Silloin monessa keittiössä häärivät lapset leipoen äidille herkkuja. Tämän mutakakun voivat monet kouluikäiset valmistaa jo ihan itsekseen.

Kuuman uunin ja kattilan kanssa pitää tietysti muistaa olla varovainen, joten niissä kohdissa nuorimmat leipurit voivat tarvita hieman aikuisen apua.

Mutakakun kypsymistä kannattaa pitää silmällä paistamisen loppuvaiheessa, jotta kakku ei kypsy liikaa. Kakku saa olla uunista otettaessa vielä hyllyvää, jotta se on jäähtyneenä sopivan mutaista.

Kakun koristelussa voi käyttää luovuutta, mutta myös kasa kermavaahtoa ja tuoreet marjat riittävät erinomaisesti tämän kakun koristeeksi.


Äitienpäivän herkullinen mutakakku

200 g voita

150 g maitosuklaata

2 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 rkl kaakaojauhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:

kermavaahtoa

tuoreita marjoja

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää sulaneen voin joukkoon suklaa pieninä paloina. Sekoittele niin, että suklaa sulaa.
  2. Kun suklaa on sulanut, nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sokeri.
  3. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan ja lisää sen jälkeen joukkoon kananmunat. Sekoita taikina ja lisää lopuksi vielä kaakaojauhe sekä vehnäjauhot.
  4. Sekoita mutakakkutaikina tasaiseksi.
  5. Laita (noin 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla tai öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan.
  6. Tarjoile herkullinen mutakakku esimerkiksi kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt