Popcornkanaa kuin pikaruokaketjusta! Popparit sopivat myös piirakkaan, jota ei paisteta

Julkaistu:

Elämän makuja
Nyt herkutellaan popcornilla! Niitä voi käyttää herkullisen kanan ja ihanan piirakan tekemiseen.
Kanapalatkin näyttävät vähän poppareilta ja rapeassa paneroinnissa on maissihiutaleita.

Itse maustetut popcornit ovat parasta piknikherkkua, etenkin kun sekoittaa makeaa ja tulista.

Helppo banoffee-piiras on jo klassikko, mutta lisääpä siihen suolaisia poppareita!

Popcornkana

200 g crème fraîchea

100 g sinihomejuustoa

1 valkosipulinkynsi

mustapippuria

600 g broilerin paistileikettä tai 1 kg koipipaloja (lihat leikataan luista itse, mutta lopputulos on maukkaampi)

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 dl maissijauhoja

2 kananmunaa

reilusti maissihiutaleita ( noin 8 kourallista)

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl cayennepippuria

1 tl suolaa

1,5 l rypsi- tai friteerausöljyä

Valmista dippi. Sekoita crème fraîche, noin 100 grammaa murennettua sinihomejuustoa, murskattu valkosipulinkynsi ja mustapippuria keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa broilerin liha noin viiden senttimetrin kokoisiksi paloiksi (koipialojen lihasta voi olla pienempääkin). Mausta palat suolalla ja mustapippurilla.

Mittaa omiin astioihinsa maissijauho, kananmunat ja murskattu maissihiutale.

Mausta kananmunat valkosipulijauheella, savupaprikalla, cayennepippurilla ja suolalla. Vatkaa tasaiseksi. Kuumenna öljy (öljyä noin 10–15 senttimetrin verran) paksupohjaisessa kasarissa tai kattilassa noin 160 asteeseen. Pidä kansi ja sammutuspeite lähettyvillä.

Pyörittele palat kolmessa erässä, ensin maissijauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalerouheessa. Nosta palat kuumaan öljyyn ja paista myös kolmessa erässä, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea, noin 3 minuuttia.

Tarjoa dippikastikkeen kera.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4–6


Popcorn banoffee -piiras

Pohja:

75 g voita

100 g keksejä (esim. Digestive)

1 pussi suolattuja mikropopcorneja

2 dl vispikermaa

200 g vanilja-makurahkaa

1 rkl sokeria

3 banaania

2 dl valmista kinuskikastiketta

Murskaa keksit hienoksi murujauheeksi. Sulata voi mikrossa ja kaada voi keksimurun joukkoon ja sekoita. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Valmista popcornit niin, että ne ehtivät jäähtyä ennen piiraan kokoamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon makurahka. Irrota pohja vuoasta ja aseta se tarjoilualustalle. Ripottele pohjalle vähän popcorneja ja yksi banaani viipaleina sekä hieman kinuskikastiketta.

Levitä rahkavaahto kaiken päälle. Koristele piiras banaaniviipaleilla ja popcornilla. Viimeistele kinuskikastikkeella.

Valmistusaika: 20 minuuttia + pohjan jähmetys jääkaapissa 2 tuntia

Annoksia: 6


Makupopparit

Tuliset popparit:

25 g voita

0,5 tl savupaprikaa

0,5 tl cayennepippuria

1 tl valkosipulipulveria

2 dl popcornjyviä tai

pussi mikropoppareita; maustamattomia ja suolaamattomia

rypsiöljyä

1 tl suolaa

Kinuskipopparit:

50 g voita

2 rkl fariinisokeria

2 rkl vaahterasiirappia

2 dl popcornjyviä tai

pussi mikropoppareita; maus-

tamattomia ja suolaamattomia

rypsiöljyä

Tuliset: Sulata voi ja sekoita joukkoon mausteet paitsi suola. Valmista popparit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla. Levitä kuumina leivinpaperille, vaikka uunipellille.

Kiehauta voi-mausteseos ja kaada se poppareiden päälle. Sekoita, jotta mausteseos levittyy mahdollisimman tasaisesti. Jätä popparit jäähtymään ja kaada sitten tarjoiluastiaan.

Kinuskiset: Sulata voi, sokeri ja siirappi. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Valmista popparit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kaada kuumat popcornit leivinpaperille vaikka uunipellille ja kaada kuuma voi-sokeriseos popcornien päälle tasaisesti. Sekoita nostellen, jotta seos sekoittuu poppareihin ja anna kuivahtaa. Kaada tarjoiluastiaan ja nauti.

Voit tarjota molemmat maut samasta astiasta tai erikseen.

Valmistusaika: 15 minuuttia per maku

Annoksia: noin 4 litraa popcorneja


IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt