9 asiaa, jotka kauppojen työntekijät haluaisivat sinun tietävän

Julkaistu:

Ruokakauppa
Myyjät muistuttavat erityisesti hygieniasta. Yksi työntekijöiden pyynnöistä toistuu vuodesta toiseen.
Ruokakaupassa käyminen on arkipäiväistä puuhaa, josta tulee helposti hyvinkin rutiininomaista. Ostoslista toistaa samaa kaavaa, ja pastapaketti löytyy viikosta toiseen samasta hyllyn kohdasta.

Moni kuvittelee ruokakaupan olevan kliininen paikka – myydäänhän siellä ruokaa. Asia ei kuitenkaan ole aivan niinkään. Ruokakauppojen myyjät ovat listanneet Reddit-palstan keskustelussa asiat, jotka he haluaisivat kaikkien asiakkaiden tietävän.

1. Säilykepurkkien kannet ovat likaisia

Kauppojen myyjät suosittelevat puhdistamaan säilykepurkkien kannet aina ennen avaamista.

2. Pese aina kaikki tuoreet tuotteet

Kauppojen työntekijät kertovat lehtisalaatista löytyvän usein hämähäkkejä ja muita hyönteisiä. Et varmaankaan halua ötököitä salaattiisi?

3. Ainakin 5 ihmistä on hipelöinyt samaa purkkia

On hyvä pitää mielessä, että ennen kuin kaupasta ostetut tuotteet päätyvät kotiisi, ovat ne aina olleet jonkun muun hyppysissä.

– Me kosketamme kaikkea: pulloja, purkkeja, välipaloja… Kaikki, mitä näet kaupan hyllyillä, on jo ollut vähintään viiden ihmisen kosketettavana, myyjä muistuttaa.


4. Kassalinjat kuhiset pöpöjä

Myyjät suosittelevat asiakkaita laittamaan erityisesti irtovihannekset muovipusseissa liukuhihnalle.

– Liukuhihna on todella likainen. Minulla on harvoin aikaa puhdistaa se, myyjä paljastaa.

5. Salaatteja ei välttämättä valmisteta takahuoneessa

Ruokakauppojen salaattipöydät eivät välttämättä koostu pelkästään tuoreista vihanneksista.

Eräs kaupan työntekijä kertoo naisasiakkaan tulleen huomauttamaan hänelle salaattipisteen loppuneesta perunasalaatista. Myyjä neuvoi asiakasta hakemaan kylmäkaapista valmisperunasalaatin ajan säästämiseksi. Asiakas sanoi kuitenkin voivansa odottaa uutta perunasalaattia.

– Niinpä menin kylmäkaapille, otin valmisperunasalaatin ja punnitsin siitä oikean määrän hänen annokseensa. Katse, jonka hän antoi minulle oli korvaamaton, aivan kuin olisin kertonut lapselle, ettei joulupukkia ole olemassa. Luulen, että hän ajatteli minun alkavan keittää takana perunoita tai jotain.


6. Myöskään leivonnaiset eivät ole välttämättä tuoreita

Myös pakkasesta sulatetut leivonnaiset ovat herkkua – osa asiakkaista odottaa kuitenkin saavansa paistopisteeltä pelkästään tuoreita leivonnaisia.

– Kaikki leivonnaiset tulevat pakkasesta, jopa ne, jotka paistetaan ennen. Jotkut ihmiset ovat lopettaneet niiden ostamisen, kun totuus on selvinnyt heille, eräs työntekijä kertoo työpaikkansa käytänteistä.

7. Kassat eivät voi tehdä paljoakaan myymälävarkaiden pysäyttämiseksi

Monet asiakkaat ovat ihmetelleet, mikseivät kassatyöntekijät juokse myymälävarkaiden perään.

Kassat vastaavat, etteivät he yksinkertaisesti voi tehdä juuri mitään karkuun juoksevien myymälävarkaiden pysäyttämiseksi, sillä heidän ohjeistuksensa kieltää sen.

8. Jos muutat mielesi pilantuvasta tuotteesta, vie se takaisin paikoilleen

Tämän pitäisi olla kaikille selvää, mutta valitettavasti näin ei ole. Työntekijöiden mukaan asiakkaat jättävät pilaantuvat heräteostoksensa usein kassalle olettaen, että kassaneiti kipaisee viemässä sen paikoilleen. Isossa marketissa myyjän on kuitenkin vaikea jättää jono ja lähteä toiselle puolelle myymälää. Näinpä tuotteet päätyvät usein roskiin.


9. Monet tuotteet säilyvät parasta ennen -päiväyksenkin jälkeen

Yksi keskusteluun osallistuneista työntekijöistä haluaa muistuttaa, että monet tuotteet ovat syötäviä vielä viikkojakin parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Kauppojen päiväyksiä ei kannatakaan noudattaa ihan liian tarkkaan, sillä esimerkiksi kananmunat voivat säilyä jopa kuukausia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt