Tavikset testasivat 8 kuohuviiniä vappuun – paras oli lähes edullisin

Julkaistu:

Vappu
Uppiniskainen puukorkki nitisee, natisee ja päästää lopuksi komean kumauksen. Sihijuoma valuu laseihin vuoroin nesteenä ja vaahtona. Kuohuviini on korkattu, vappu voi alkaa.
Suomalaiset ostavat vappuviikolla kuohuviiniä liki 400 000 litraa. Se on lähes kuusi kertaa enemmän, kuin normaalisti. Prosentuaalisesti kasvaa eniten hinnaltaan 10–19,99 euroa maksavien kuohuviinien myynti. Samppanjan myynti puolestaan noin nelinkertaistuu.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkunan mukaan suomalaiset suosivat kuplivien joukosta eniten espanjanlomilta tuttua cavaa. Hyvänä kakkosena tulee pehmeähappoiset ja hedelmäiset proseccot suoraan Italiasta.

– Vappu on yksi Alkon vuoden isoista juhlasesongeista, eikä kuohuvan suosio vapun juhlajuomana osoita tänäkään vappuna taantumisen merkkejä, Vilkuna kertoo.

Vappuviikolla Alkon kokonaismyynnin arvioidaan nousevan noin 70 prosentilla.Lue lisää: Ruokatoimittajat listasivat parhaat kuohuviinit – näitä he ostavat yhä uudelleen

Kahdeksan kuohuviiniä

Ilta-Sanomat testasi kahdeksan kuohuvaa, jotka nostavat hymyn huulille tänäkin vappuna. Maistelijat olivat tavallisia kuluttajia, ei viiniasiantuntijoita.

Testissä pärjäsi parhaiten keskihintainen prosecco, jota testiryhmä kuvaili hienostuneeksi ja hedelmäiseksi.

Arvosteluasteikon toista päätä kannattelee alkoholiton kuohuviini ja useamman kympin maksava samppanja. Niistä kumpikaan ei tehnyt vaikutusta raatilaisiin.

Katso alla olevasta grafiikasta, miten kuohuvat pärjäsivät testissä.Juttuun päivitetty huomautus 29.4.2019 klo 16, että raatilaiset olivat tavallisia kuluttajia, ei viiniasiantuntijoita.

Mikä on sinun suosikkikuplivasi? Kerro kommenteissa.

Näin testi tehtiin

  • Juomat valittiin Alkon valikoimasta satunnaisesti.
  • Mukaan valittiin kahdeksan pulloa eri hintaluokista ja valmistusmaista.
  • Raati maisteli jäähdytetyt juomat sokkona.
  • Tavallisista kuluttajista koostunut raati arvioi tuotteiden makua, tuoksua, ulkonäköä ja yleisvaikutelmaa.
  • Juomat pisteytettiin asteikolla 1-10.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt