Superpehmeät ja herkulliset pikamunkit valmistuvat yllättävän nopeasti – tätä taikinaa ei kohoteta!

Julkaistu:

Pullahiiri
Nämä pikamunkit syntyvät vapun juhliin todella nopeasti.
Ovatko vappusuunnitelmat vielä herkkujen osalta auki? Nämä helpot ja herkulliset pikamunkit valmistat nopeasti vaikka vappupiknikille.

Tämä munkkitaikina ei tarvitse nostatusta, vaan taikinan ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja paistetaan munkeiksi heti taikinan valmistamisen jälkeen. Nämä munkit maistuvat ihanilta ja ovat koostumukseltaan herkullisen pehmeitä.

Suosittelen herkuttelemaan munkit heti tuoreeltaan, koska ne ovat silloin parhaimmillaan.

Kun aloitat munkkien paistamisen, paista ensin yksi munkki kokeeksi ja halkaise se paiston jälkeen kahtia. Näin saat tarkistettua näppärästi munkin kypsyyden ja oikean paistoajan.

Suosittelen pitämään lämpömittaria öljyssä koko paiston ajan, jotta saat pidettyä paistolämpötilan mahdollisimman tasaisena. Muistathan olla erittäin varovainen kuuman öljyn kanssa toimiessasi.

Voit maustaa munkkitaikinan esimerkiksi kardemummalla tai raastetulla sitruunan kuorella. Voit myös täyttää nämä pikamunkit hillolla paiston jälkeen. Käytä silloin munkkien täyttöön tarkoitettua pursotusterää.


Vapun pikamunkit

(noin 10 kpl)

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/3 tl ruokasoodaa

½ dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

50 g voita

150 g maitorahkaa

2 kananmunaa

1/2 dl maitoa

Paistoon:

noin 1 litra ruokaöljyä

Koristeluun:

noin 1 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
  2. Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa.
  3. Lisää kuivien aineiden joukkoon maitorahka, kananmunat, maito ja sulatettu voi.
  4. Sekoita taikina lusikalla tai lastalla tasaiseksi, mutta älä vatkaa seosta voimakkaasti.
  5. Kuumenna paistoöljy pienessä kattilassa 165–170-asteiseksi.
  6. Nosta kauhalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista munkkeja noin kolme minuuttia per puoli, munkkien koosta riippuen.
  7. Voit paistaa useamman munkin kerrallaan, kunhan munkeilla on riittävästi tilaa turvota paiston aikana.
  8. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele ne sen jälkeen sokerissa. Herkuttele tuoreilla ja ihanan pehmeillä pikamunkeilla.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt