3 ihanaa ruokaa broilerista – mukana supermaukkaan kanakeiton ohje

Julkaistu:

Elämän makuja
Kun trendit vievät voimakkaisiin ja erikoisiin makuihin, on välillä mukava nauttia tutuista ja miedoistakin mauista.
Nyt kun WWF:kin suosittaa broileria punaisen lihan tilalle, on oiva hetki tarttua näihin resepteihin.

Broileri ja parsakaali ovat keväinen makupari. Raikas kookoskeitto on tällä kertaa pehmeän täyteläinen. Rakuuna ja broileri ovat kuin luodut toisilleen – maista vaikka niitä tomaattisella jyväpastapedillä!

Broccoliriisi ja pariloitu kana

1 ruukku ruohosipulia

1,5 dl turkkilaista jogurttia

mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

1 isolatvainen parsakaali

2 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

1 sitruuna tai lime

550 g broilerin rintafileetä (3–4 kappaletta)

Hienonna ruohosipuliruukusta noin puolet. Sekoita se jogurtin joukkoon ja mausta mustapippurilla, muutamalla tipalla sitruunamehua ja hyppysellisellä suolaa. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Huuhtele parsakaali. Raasta sen latvaosuus raastimen suurimmalla terällä riisimäiseksi. Säästä varret toiseen kertaan. Niistä saa hyvän sosekeiton tai lisukkeen.

Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Kaada parsakaaliriisi pannulle ja kuullota muutama minuutti, kunnes parsakaali hieman pehmenee mutta ei kypsy pehmeäksi. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa, puolikkaan sitruunan mehulla ja mustapippurilla.

Puolita broilerin fileet pituussuunnassa. Mausta teelusikallisella suolaa. Kuumenna parilapannulla tai paistinpannulla oliiviöljyä. Paista broilerin fileitä muutama minuutti kummaltakin puolelta, riippuen fileen paksuudesta, kunnes niissä on kaunis pintaväri ja ne ovat täysin kypsiä sisältä. Rouhi päälle hieman mustapippuria.

Kaada parsakaaliriisi lautaselle ja aseta broilerin fileet päälle. Viimeistele nokareella ruohosipulijogurttia.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4


Rakuuna-broileripullat ja tomaattinen jyväpasta

400 g broilerinjauhelihaa

1,5 rkl korppujauhoja

1,5 tl suolaa

4 valkosipulinkynttä

2 tl rakuunaa

0,5 tl mustapippuria

2 dl jyväpastaa

5 kirsikkatomaattia

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl tomaattipyreetä

2 valkosipulinkynttä

1 tl oreganoa

200 ml paseerattua tomaattia

1 ruukku lehtipersiljaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauho (ripottele tasaisesti), mausteet sekä hienonnettu valkosipuli. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna tekeytyä noin kymmenen minuuttia. Pyörittele jauhelihasta pullia kostein käsin. Laita pullat uunipellille leivinpaperille ja nosta uuniin 20 minuutiksi.

Keitä jyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan eli noin 15 minuuttia suolatussa vedessä.

Hienonna valkosipulinkynnet. Puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla, mittaa joukkoon tomaattipyree, kirsikkatomaatit ja oregano, kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa. Valuta pasta ja kaada tomaattikastikkeen joukkoon. Tarjoa broileripullat jyväpastan kanssa. Viimeistele annos lehtipersiljalla.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4


Keväinen kookos-kanakeitto

1 l kanalientä

n. 300 g kukkakaali

300 g broilerin fileesuikaleita

0,5 dl jasmiiniriisiä

1 tölkki maissia

2 dl kookosmaitoa

1 varsi kevätsipulia

1/2 ruukku korianteria

1 lime

Keitä kanaliemi sulattamalla kaksi kanaliemikuutiota kiehuvaan veteen. Erottele kukkakaalista nuput ja huuhtele ne. Säästä kukkakaalin kanta ja käytä seuraavan päivän aterialla.

Nosta kukkakaalit liemen joukkoon ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kookosmaito, riisi ja fileesuikaleet. Mausta vielä teelusikallisella suolaa. Keitä noin 15 minuuttia, lisää maissit ja kiehauta. Hienonna korianteri ja kevätsipuli. Purista keiton joukkoon limen mehu ja sekoita viimeiseksi joukkoon vielä korianterit ja kevätsipuli.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4–6





IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt