Näin saat grillin likaisen ja ruostuneen ritilän puhtaaksi ilman aivan tuskaista hinkkaamista

Julkaistu:

Grillaus
Talven jäljiltä grillit saattavat kaivata pientä putsaamista.
Grillikauden alkaminen ja grilliostosten lisääntyminen alkavat näkyä kaupoissa huhti-toukokuussa, S-ryhmä kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan suomalaiset grillaavat eniten makkaroita, nakkeja ja pihvejä. Viime vuosina myös ananas, persikkaa ja herkkusienet ovat nousseet grilliherkuiksi.

Kaasugrillit ovat suosittuja.

– Tällä hetkellä eniten hankitaan kaasugrillejä, jotka ovat hintahaarukassa 200–400 euroa. Suurin osa haluaa, että grillissä on 2–3 polttimoa ja kunnolliset ritilät, Prisman valikoimapäällikkö Anne Vallius-Laaksonen kertoo tiedotteessa.

Likainen grilli ja marinadi huono yhdistelmä

Ritilät likaantuvat herkästi ja niiden kunnollinen puhdistaminen saattaa olla ajankohtaista näihin aikoihin. Kerroimme viime vuonna, että putsaaminen kannattaa, sillä jos grilli on likainen ja siihen tuikataan liiassa marinadissa lilluvat ruoat, liekit saattavat hulmahtaa turhan voimakkaasti.

S-ryhmän tiedotteessa annetaan selkeä ohje helpoimpaan tapaan puhdistaa hieman ruostunut ritilä: Jos parila tai ritilät ovat ruostuneet, kuumenna ne, puhdista ja laita pintaan ruokaöljyä, tiedotteessa kerrotaan.

Myös Siivous.info kertoo samaa. Ritilät puhdistuvat helpommin, jos ne ovat lämpimiä, mutta ei tietenkään kuumia.

Sivuston mukaan lika lähtee yleensä ritilästä pois pelkästään harjaamalla, jos ritilä on lämmin. Harjauksen voi tehdä joko grilliharjalla tai pehmeällä kuumuutta kestävällä pyyhkeellä.

Jos likaa jää vielä, ne kannattaa pestä astianpesuaineella.

Viimeistely vähentää seuraavia mahdollisia putsauksia. Kun ritilän pintaan laitetaan puhdistuksen jälkeen hieman ruokaöljyä, se vähentää uuden lian tarttumista. Pieni määrä öljyä riittää.

Valurautaisen grillilevyn voi pestä kuumalla vedellä ja harjalla.

Ota kantaa

Oletko jo avannut grillikauden?

Kyllä, ja maistuu! 56% En vielä 44%
Ääniä yhteensä 15711

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt