Teemu Auran ”pirun hyvä” pihvi: ”Jos tällä ei aukea tie mielitiettysi sydämeen, niin ehkä kannattaa jättää leikki sikseen”

Julkaistu:

Resepti
Kokki ja ravintoloitsija Teemu Auran uudessa kirjassa on ohjeita viikonloppuherkutteluun.
– Arkipäivät kahden tytön isänä voivat olla hyvin kiireisiä. Arkena syödään paljon pastaa, mutta viikonloppuna on enemmän aikaa laittaa rauhassa ruokaa, kokki ja ravintoloitsija Teemu Aura kertoo tuoreen kirjansa Viikonloppu lautasella (Cozy Publishing 2019) lähtökohdista.

Aura onkin omistanut kirjansa ”kaikille viikonloppukokeille”. Hän painottaa kirjansa alkupuheessa rentouden merkitystä.

– Ruoanlaiton tulee olla hauskaa, eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti, Aura kirjoittaa.

Kirjan reseptit tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja vapaapäivien herkutteluun. Kirjassa on 42 ohjetta alkuherkuista ja pääherkuista jälkiherkkuihin, kuten niitä kirjassa kuvaillaan.

Sitruuna-marenkipiiras sai kiinnostumaan jälkiruoista

Teemu Aura kirjoittaa kirjassaan, että kaikilla kirjan resepteillä on erityinen paikka hänen sydämessään.

– Osa ohjeista on sellaisia, jotka ovat kulkeneet mukana urani aikana, Aura kertoo.

Hän mainitsee esimerkiksi kirjassa olevan sitruuna-marenkipiiraan.

– Sillä on erityinen paikka urallani. Kiinnostuin sen myötä jälkkäreistä ja loppujen lopuksi päädyin perustamaan leipomon, Teemu Aura kertoo.

Jotta kokkailu olisi hauskempaa, Aura on luonut kirjan nimeä kantavan Spotify-listan.

– Ruoka on parasta, kun sen valmistaa rokki soiden, hän kirjoittaa.

Grillattu pihvi ja karamellisoituja porkkanoita

Kirjassa on myös ohje, jota voisi käyttää hurmaustarkoituksiin, jos kohde on lihansyöjä.

– Grillattu pihvi ja karamellisoituja porkkanoita, viikonlopun viettelevin annos. Pelkkää rakkautta ja intohimoa. Jos tällä ei aukea tie mielitiettysi sydämeen, niin ehkä kannattaa jättää leikki sikseen, Aura kirjoittaa kirjassaan.

– Tarjoa kylkeen TOP 100 rakkauslaulua ja jälkkäriksi reuntouttava hartiahieronta, ohjeen esittelytekstissä sanotaan.

Kasvissyöjää voisi hemmotella esimerkiksi grillatuilla kasviksilla. Teemu Aura vinkkaa muun muassa varhaiskaalin herkullisuudesta: leikkaa kaalista isoja paloja, mausta öljyllä, suolalla ja grillaa.

Myös tämä kasvispihviohje on kokeilemisen arvoinen: Kasvispihvitkö tylsiä? Punajuuriröstit ovat talven upein vegeherkku.

Pirun hyvä pihvi

noin 200 g pihvilihaa (esim. naudan tomahawk)

suolaa

2 rkl voita

4 oksaa timjamia

Karamellisoidut porkkanat:

500 g porkkanoita

3 rkl sokeria

1/2 dl vettä

2 rkl voita

4 oksaa timjamia

suolaa

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla lisuke. Kuori porkkanat. Jos ne ovat isoja, voit leikata juurekset pitkittäin puoliksi.
  2. Mittaa sokeri paistinpannulle. Kuumenna liedellä, kunnes sokeri hieman sulaa ja lisää porkkanat. Kääntele niihin hyvä väri, mutta varo ettei sokeri mene liian tummaksi. Lisää vesi ja voi, mausta timjamilla sekä suolalla. Jatka paistamista, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  3. Mausta liha suolalla. Kuumenna (toinen) paistinpannu ja paista pihvit molemmille puolille kunnon väri kovalla lämmöllä.
  4. Alenna sitten lieden lämpöä, lisään pannuun voi ja timjami.
  5. Lusikoi sulaa timjamivoita lihan päälle. Siirrä sivuun liedeltä.
  6. Anna pihvin vetäytyä pannulla noin 5 minuuttia.
  7. Laita pihvi tarjoiluvadille ja käytä pannulla olevaa lientä kastikkeena.
  8. Tarjoa karamellisoitujen porkkanoiden kera.
Resepti: Teemu Aura: Viikonloppu lautasella – lohturuokaa parhaisiin hetkiin (Cozy Publishing 2019)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt