Suomalainen gini valittiin parhaimmaksi kirkkaaksi alkoholiksi Yhdysvalloissa: ”Kaikki tietävät, että Suomessa tehdään maailman parasta giniä”

Suomalaisia ginejä on palkittu viime vuosina arvostetuilla palkinnoilla.

Arctic Blue-ginit valmistetaan Pohjois-Karjalassa Ilomantsissa. Kuvassa brändijohtaja Mikko Spoof ja hallituksen puheenjohtaja Kimmo Koivikko.

9.4.2019 16:21

Suomalainen gini on valloittanut maailmalla. Kerroimme esimerkiksi viime vuonna Kyrö Distillery Companyn voitosta Isossa-Britanniassa Gin Masters -kilpailussa, jossa suomalainen gini valittiin parhaaksi ei-kypsytetyksi giniksi yhteensä 40 ginin joukosta.

Kotimainen gini on saanut jälleen palkinnon. Arctic Blue Navy Strength Gin on voittanut tuplakultaa ja Best in Show -palkinnon World Spirit -kilpailussa San Franciscossa.

Palkinto on arvostettu Yhdysvalloissa. Kilpailun Best in Show -sarjaan kuuluvat kirkkaat, ei-kypsytetyt alkoholit, kuten esimerkiksi kaikki vodkat ja tequilat.

Tuomaristo maistaa sokkona

Kilpailun sivuilla kerrotaan, että tuplakulta-maininta tarkoittaa sitä, että tuote oli kilpailun kaikkien tuomareiden arvion mukaan kultamitalin arvoinen.

Tuomaristo maistaa tuotteita tietämättä niiden valmistajia ja tuotemerkkejä. World Spirit -kilpailun sivuilla kerrotaan, että koko kilpailussa oli yhteensä noin 3000 osallistujaa ympäri maailmaa.

– Kategoriamme reilun 1000 erinomaisen ehdokkaan joukosta suomalainen nousi jälleen huipulle, Mikko Spoof, Arctic Brand Groupin perustaja ja brändijohtaja riemuitsee.

Merkittävä sopimus Yhdysvaltoihin

Voitolla on konkreettisia vaikutuksia. Yllätykseksi hommiin olikin ryhdyttävä paljon nopeammin kuin alunperin oli ajateltu.

– Kokonaiskilpailun voiton myötä meille palkintona tuli merkittävä ketjusopimus Yhdysvaltoihin. Alkuperäinen suunnitelmamme oli mennä Yhdysvaltojen markkinoille vasta vuonna 2021, mutta nyt joudummekin aloittamaan saman tien, Spoof kertoo tiedotteessa.

– Kaikki tietävät, että Suomessa tehdään maailman parasta giniä, Spoof hehkuttaa.

World Spirit -kilpailua on järjestetty vuodesta 2000 alkaen.

Muita kansainvälisissä kisoissa palkittuja suomalaisia ginejä ovat Kyrö Distillery Companyn Koskue Cask Ginin ja Napuen lisäksi esimerkiksi HelSinGin.

Suomalaiset ginit ovat saaneet arvostettuja palkintoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit