McDonald’s paljastaa listan ravintoloista: Täällä Mäkkärin ”euron juuston” ja tuplajuuston hinnat nousivat kaikessa hiljaisuudessa

Julkaistu:

Kaikkiaan 16 McDonald’sin ravintolassa ympäri Suomen myydään kalliimpia juustohampurilaisia. Kokeilussa on mukana myös tuplajuusto.
Tamperelainen Mika Hirvonen, 21, yllättyi sunnuntaina, kun hän tarkasteli McDonalds’n kuittia. Hän oli ostanut kaksi juustohampurilaista, jotka on jo vuosia tunnettu ”euron juustoina”. Hampurilainen oli kuitenkin maksanut 10 senttiä enemmän kuin hän oli odottanut.
– Ei nyt tule hetkeen niitä ostettua, että kyllähän toi on ihan törkeetä ryöstöä, 10 senttiä lisää euron juustosta, Hirvonen päivitteli.

Myös yhteisöpalvelu Jodelissa on viime aikoina herännyt keskustelua euron juuston hinnasta.

IS:n lukijat kommentoivat uutista verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Aihe herättää närkästystä, mutta myös huvittuneisuutta.

– Eikös se ole valheellista mainontaa, jos mainostetaan euron hampurilaista, mutta se maksaakin 1,10 €. Rahallisesti ei juurikaan merkitystä, mutta monelle periaatekysymys, sanoo eräs.

– Tuossa nyt ei ole hinnalla varsinaisesti mitään merkitystä, vaan kätevyydellä. Euron juusto menee tasan käyttökelpoisen kokoisille kolikoille, ei tarvitse hiluja käteismaksuun eikä saa moisia vaihdossakaan riesakseen, kommentoi toinen.

– Fiilaan kyllä tän artikkelin äijää täysin. Ei se oo sitte enää mikään euron juusto, jos se maksaa enemmän, ku euron, sanoo kolmas.

Juustohampurilaisen hinta on puhututtanut sosiaalisessa mediassa aiemminkin. Esimerkiksi jo vuonna 2007 adressit.com:iin tehtiin tulenkatkuinen keräys, jossa vaadittiin juustohampurilaisen hinnan laskua. Adressissa luki muun muassa näin: ”McDonalds boikottiin kunnes juustohampurilaisen hinta laskee takaisin euroon!” Adressi keräsi 379 allekirjoitusta.

Seuraavana vuonna ilakoitiinkin Suomi24-foorumissa, kuinka euron juusto on tullut takaisin.

Hintakokeilu 16 ravintolassa

Tampereen Lielahden lisäksi euron hampurilainen on kymmenen senttiä kalliimpi 15 muussakin ketjun ravintolassa, vahvistaa McDonald’s Finlandin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Katso lista ravintoloista jutun lopusta.

Suomessa on 65 McDonald’sin ravintolaa.

Ryhänen kertoo, että kyseinen kokeilu on käynnissä ja se alkoi huhtikuun alussa. Hänen mukaansa kokeilu on käynnissä pari kuukautta.

Juustohampurilaisen ohella myös tuplajuustohampurilaisessa on hinnankorotus kahdeksassa ravintolassa.

Ryhänen antaa IS:lle tiedot ravintoloista, joissa on kokeilut ovat käynnissä.

Juustohampurilainen 1,10 €

1. Helsinki Pitäjänmäki

2. Varkaus

3. Kirkkonummi

4. Vantaa Tuupakka

5. Helsinki Kivikko

6. Espoo Lommila

7. Kuopio Tehdaskatu

8. Kuopio Keskusta

Juustohampurilainen 1,10 € ja Tuplajuusto 2,20 €

1. Vantaa Vaarala

2. Kerava

3. Rauma

4. Vantaa Kaivoksela

5. Tampere Lielahti

6. Tuusula

7. Mikkeli Graani

8. Jyväskylä Jyväskeskus

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt