Tomi Björckin lasagne on taivaallisen hyvää – salaisuus on valkokastikkeessa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tomi Björckin lasagne on taivaallisen hyvää – salaisuus on valkokastikkeessa

Tomi Björckin lasagneresepti on kokeilemisen arvoinen.

Julkaistu: 4.4.2019 15:28

Ravintoloitsija Tomi Björckin lasagnereseptissä on pieni ero muihin lasagneohjeisiin verrattuna.

Lasagne on tuhtia ruokaa, mutta toisinaan tehtynä ihanaa arjen herkkua.

Useimmissa lasagneresepteissä valkokastikkeeseen neuvotaan laittamaan juustoraastetta. Ruokalan reseptipankin suosittu resepti on ravintoloitsija ja kokki Tomi Björckin ohje, jossa valkokastikkeeseen laitetaankin juustoraasteen sijaan mozzarellaa.

Tulos on todella hyvä. Tämä lasagneohje on myös helppo.

Lasagne Tomi Björckin tapaan

8 kpl lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

3 salottisipulia

1 rkl tomaattipyreetä

2 dl tomaattisosetta

2 timjaminoksaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

Valkokastike:

2 dl kermaa

1 dl raastettua mozzarellajuustoa

suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja sekoittele, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattipyree.

  2. Lisää loput ainekset. Hauduta kastiketta hiljalleen ainakin puolen tunnin ajan.

  3. Valmista valkokastike. Kuumenna kerma kattilassa ja sekoittele juusto joukkoon niin, että se sulaa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Kokoa lasagne niin, että laitat uunivuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta ja kerroksen lasagnelevyjä. Toista niin monta kerrosta, kuin aineksia ja vuokaa riittää. Jätä valkokastiketta päällimmäiseksi.

  5. Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.