Lämppärit uuniin! 3 ihanaa täytettä lämpimille voileiville

Julkaistu:

Elämän makuja
Lämpimät voileivät on perisuomalainen iltapala, jota voi varioida loputtomasti.
Lämppäreihin voi kätkeä viikon ylijäämät tai jotain terveellistä kuten kuitupitoisempia leipiä tai kasviksia.

Meheviin tonnikalalämppäreihin tulee créme fraîchea ja paljon juustoa. Fetan ystäville maistuu varmasti pestoleipä parsakaalilla.

Tuhdit ja puolituliset pepperonilämppärit takaavat mehevää makua joka puraisulle.

Tonnikalalämppärit

1 purkki tonnikalaa vedessä

2 rkl créme fraîchea

1,5 dl juustoraastetta

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

6 paahtoleipää

noin 6 isoa kaprista viipaloituna

Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi kaprikset, ja levitä leiville. Ripottele päälle viipaloituja kapriksia. Nosta leivät uunipellille leivinpaperille ja laita 200-asteiseen uuniin 12 minuutiksi.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 6


Feta-parsakaali-pestolämppärit

½ parsakaali

½ ruukku basilikaa

½ ruukku lehtipersiljaa

1 valkosipulinkynsi

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

100 g fetaa

4 pyöreää ruisleipäpalaa

pinjansiemeniä viimeistelyyn

Leikkaa parsakaali puoliksi, poista kanta, paloittele latvaosa ja keitä kypsäksi suolatussa vedessä (noin 10 minuuttia). Valuta kunnolla.

Soseuta basilika, persilja, valkosipuli, suola, pippuri ja öljy pestotahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Leikkaa kypsä parsakaali hienoksi ja sekoita pestotahnan joukkoon. Murenna feta pieneksi ja sekoita joukkoon. Levitä seos leiville, nosta leivät uunipellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes feta on saanut väriä. Viimeistele pinjansiemenillä.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4


Pepperonilämppärit

½ chili

10 kirsikkatomaattia

3 munaa

0,5 tl savupaprikaa

1 tl oregano

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

150 g juustoraastetta

130 g pepperonisiivuja

9 paahtoleipää

Hienonna chili. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Riko munat kulhoon, vatkaa kevyesti ja mausta savupaprikalla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää juustoraaste ja chili ja sekoita. Aseta paahtoleivät leivinpaperille pellille vierekkäin.

Aseta jokaiselle leivälle 6 pientä pepperonisiivua ja lusikoi päälle munaseosta. Ripottele päälle tomaattiviipaleet.

Nosta 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes päällinen on kauniin kultainen.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 9


IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt