Käytätkö tätä reseptiä? Näin mokkapaloja leivotaan alkuperäisellä ohjeella

Julkaistu:

Soppa365
Mokkapalojen alkuperäinen ohje julkaistiin ruotsalaisessa leivonnan klassikkokirjassa.
Vaikka leivontatrendit tulevat ja menevät, mokkapalojen asema ei horju. Vaikka netistä etsitään ahkerasti brownie-ohjeita, mokkapaloja googletellaan moninkertaisesti.

Jopa korvapuustin, kääretortun ja tiikerikakun kaltaiset klassikot jäävät hakukoneissa levyleivosten suosikin varjoon.

Mokkapalat syntyivät Ruotsissa. Niiden resepti ilmestyi länsinaapurin Keskon, ICAn, koekeittiön Sju sorters kakor -kirjassa, jota myös ruotsalaisten leivontaraamatuksi kutsutaan. Sieltä löytyy mokkapalojen alkuperäinen ohje. Meillä puhutaankin ruotsinparhaista ja Ruotsin hyvästä.

Tosin herkkua kutsutaan myös suklaaneliöiksi ja rakkauskakuksi.

Kenties suosion salaisuus on mokkapalojen yksinkertaisuudessa. Herkun valmistukseen ei tarvita kalliita tai erikoisia raaka-aineita. Jauhoja, sokeria, kahvia ja kaakaota löytyy keittiön kaapeista lähes aina.

Katso ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt