Hei, hei vehnälle! Kaura sopii myös kakkuun: kokeile mehevää appelsiinikeikausta

Julkaistu:

Soppa365
Kaunis appelsiinikakku on mahdottoman maukas.
Kun leivontahimo iskee, mutta tekisi mieli leipoa jotain astetta terveellisempää, tartu appelsiinikakun reseptiin.

Jauhoina kakussa käytetään kauraa, jossa on paljon kuitua! Jos kaurajauhopaketissa lukee gluteeniton kaura, voit tarjota sen virallisesti gluteenittomana.

Koska kakussa ei käytetä voita vaan margariinia, se ei sisällä kovaa rasvaa. Tartu rasvahyllyllä rasiamargariiniin tiilimäisen margariinin sijaan. Leivontamargariinissa on nimittäin kovetettua rasvaa.

Sokeria tässä kakussa on tietenkin. Tällä kertaa hieman maltillisemmin toki.

Kakun pinnalle siivutetaan appelsiineja, jotka karamellisoidaan uunissa. Valitse ohutkuorisia appelsiineja. Luomuhedelmissä on usein ohut kuori.

Katso ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt