Masalle kiitos mahtavasta ja helposta kakkuohjeesta, johon suosittu leivontabloggaaja Annikin ihastui: ”Ah!”

Julkaistu:

Uusi kirja
Annin uunissa -blogin Anni Paakkunainen julkaisi ohjeen, joka kannattaa ottaa talteen.
Anni Paakkunainen aloitti leivontabloginsa viisi vuotta sitten ja loi vuosien saatossa itselleen uuden ammatin. Kerroimme viime vuonna hänen tarinastaan, jossa hän kuvaili vaihtaneensa rahoitusalalta täysipäiväiseksi leipuriksi.

– Nyt teen sitä mitä rakastan, hän kertoi tuolloin.
Anni on jakanut ohjeitaan Annin uunissa -blogissa, mutta nyt hän on myös esikoiskirjailija. Annin uunissa – ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan (WSOY 2019) on juuri ilmestynyt.

Kattavassa reseptikirjassa on Annin omia lempileipomuksia, blogin suosituimpia ohjeita sekä käteviä vinkkejä kotileipureille.


Masan banaanikakku

Anni julkaisi maaliskuun alussa blogissaan kakkuohjeen, joka kannattaa ottaa talteen kevään ja kesän juhlia varten. Kakku on gluteeniton, mille voi olla juhlissa tarvetta.

Kakkuohje on alunperin Annin ystävän.

– Meillä on tapana kokata vuorotellen toisillemme ystäviemme kanssa. Tämä tapa syntyi muutama vuosi sitten, kun työelämä ja kiireet alkoivat vaikuttaa aikatauluihin. Enää ei ollut aikaa tavata ystäviä yhtä usein kuin nuoruusvuosina. Päätimme pitää säännöllisesti illan, jolloin istumme yhteisen pöydän ääreen syömään, Anni kirjoittaa blogissaan.

– Minusta on ihana nähdä mitä muut ovat leiponeet ja loihtineet. Ja välillä käy niin, että lähden kotiin uusi resepti taskussani. Niin kävi tämän banaanikakun kanssa, hän kuvailee.

Ohje on Annin ystävän Masan. Anni julkaisi siitä kuvan Instagramissa ystävien illanvieton jälkeen.

– Tuli mielettömästi viestejä, että mikä ohje on kyseessä, hän kertoo.

– Ihanan mehevä ja vielä gluteeniton banaanikakku, jonka välissä on raikasta sitruunaista tuorejuustokreemiä. Ah! Ohje on lisäksi superhelppo, et tarvitse edes sähkövatkainta, kun kaikki aineet (myös kuorrutteessa) sekoitetaan keskenään sekaisin! Ihanaa vai mitä?

– Kiitos Masa, ohjeestasi pääsee nauttimaan nyt myös moni muu, Paakkunainen kiitteli blogissaan.

Masan gluteeniton banaanikakku

2–3 ylikypsää banaania

75 g voita

1 kananmuna

ripaus suolaa

1 dl (fariini-)sokeria

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl psylliumia

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele leipävuoka.
  2. Muussaa banaanit soseeksi haarukalla. Sulata voi (jäähdytä) ja lisää banaanin sekaan.
  3. Lisää seuraavaksi muna, suola ja sokeri. Sekoita kunnolla.
  4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
  5. Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  6. Tarkista kypsyys puutikulla – uuneissa on eroja!

Sitruunakreemi

100 g voita

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

1 puolikkaan sitruunan mehu ja kuori

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita.
  4. Täytä jäähtynyt banaanikakku kuorrutteella ja tarjoa jäljelle jäänyt kuorrute kakun ohessa tai levitä vielä yksi kerros kuorrutetta kakun päälle.
Resepti: Annin uunissa

Tiikerikakku ja mustikkapiirakka eivät väisty

Anni painottaa, että hän on kotileipuri, joka on oppinut leivonnan tekemisen kautta.

– Edelleen leivon ensimmäistä kertaa joitakin juttuja. Leivoin esimerkiksi tuulihattuja elämäni ensimmäisen kerran vasta vähän aikaa sitten, Anni sanoo.

Annin blogilla on yli 100 000 lukijaa kuukaudessa ja hän on huomannut, että aivan perinteisillä ohjeilla on kysyntää. Uudessa Annin uunissa -kirjassa onkin juuri siksi muun muassa Annille henkilökohtaisesti tärkeitä reseptejä jo lapsuuden ajoilta asti.

Esimerkkeinä isoäidin mustikkapiirakka ja äidin tiikerikakun resepti 1970-luvulta.

– Perinnejutut ovat niin syvällä meissä suomalaisissa, tiikerikakun ohjetta on kysytty paljon, hän sanoo.

Kirjassa on myös voileipäkakkujen ohjeita, sillä niitä suomalaiset tekevät edelleen juhliin, Anni on huomannut. Voileipäkakku ei ole siis ollenkaan vanhanaikainen.

– Olen sitä mieltä, että voileipäkakku on uudestaan trendikäs. Kulisseissa näkyy, että niitä tehdään todella paljon. Yleensä voileipäkakut loppuvat ensimmäisinä juhlissa. Kehittelin kirjaa varten myös voileipäkakun kääretortun muotoon, hän kertoo.

Kiitos äiti ja äidin työkaverit

Anni aloitti kirjaprojektin huhtikuussa 2018. Hän kuvasi kirjansa kuvat suurimmaksi osaksi itse ja leipoi valtavasti herkkuja kirjaa tehdessään. Lähipiiri saikin niistä sitten nauttia.

– Yksi oli äiti ja hänen työkaverinsa, sinne kiikutin aika paljon. Heillä oli ihmettelemistä, Anni sanoo nauraen.

Hän kiittääkin kirjassa kaikkia makutuomareitaan.

– Kiitos, että jaksoitte niitä aina kovasti ylistää, Anni kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt