Paistettu riisi on vartissa valmis herkku

Julkaistu:

Soppa365
Kurkista kaappeihin ennen kauppareissua! Moni paistetun riisin aineksista löytyy kotoa jo valmiiksi.
Paistettu riisi on kuin aasialainen versio pyttipannusta: reseptiä voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.

Muunneltavuuden ja herkullisen maun lisäksi paistetun riisin hyviin puoliin kuuluu nopeus, sillä ruuan kokkaamiseen ei mene kuin viitisentoista minuuttia.

Mitä kaikkea siihen sitten tarvitaan? Ensinnäkin sipulia, inkivääriä ja erilaisia vihanneksia. Paistettuun riisiin sopivat esimerkiksi herneet, maissi, vihreät pavut, paprika ja kesäkurpitsa.

Jos jääkaapin vihannesosasto ammottaa tyhjyyttään, voit käyttää hyvin myös pakastevihanneksia.

Olennainen osa herkkua on keitetty riisi. Kun olet kuumentanut pannulla voin ja öljyn, lisää mukaan hienonnettu sipuli, raastettu inkivääri, pilkotut vihannekset ja riisi.

Idea on, että riisin annetaan paistua ja ruskistua kunnolla. Samaan tyyliin voi tehdä myös paistettuja nuudeleita tai pastaa, jos kotoa ei löydy riisiä.

Katso ohje kokonaisuudessaan Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt