Somessa leviää video uskomattoman helposta tavasta syödä tuore ananas – testasimme, toimiiko se

rac

Julkaistu:

Someilmiö
Viikonloppuna somessa innostuttiin erikoisesta ananasvideosta, maailmanlaajuisestikin.
Someaikana yksittäiset videot voivat saada lyhyessä ajassa käsittämättömän mittaluokan suosion.

Hyvä esimerkki tästä on viikonloppuna ensin Twitterissä ja sitten muualla somemaailmassa levinnyt video, jossa esitellään ”mullistavaa tapaa” syödä tuore ananas.

Kerroimme videosta sunnuntaina.
Ananasvideota on katseltu ympäri maailmaa miljoonia kertoja ja hehkutus ”nerokkaasta keinosta” ei ole vieläkään täysin laantunut, ruokalehti Eater muun muassa kertoo.


Olihan se siis testattava, sillä ainakin Suomessa tavallisissa marketeissa myytävät tuoreet ananakset omaavat varsin paksun kuoren. Liiankin helppo keino epäilyttää.

Ja eihän se tietenkään onnistunut. Tai sitten pitäisi olla aivan julmetut voimat.

– Kokeilin, ei toimi. Valeuutinen. Kipeät sormet. Sotku keittiössä, myös Twitterissä kommentointiin kokeilua.
  • Samaan tulokseen tulimme myös testissämme, jonka löydät artikkelin oheiselta videolta. Videolla esittelemme myös parhaan keinon kuoria kokonainen ananas – ja tämä vinkki jopa toimii!

Syy epäonnistumiseen on yksinkertainen.

– Tämän voi tehdä vain tietyllä ananaslajikkeella, jota löytyy mm. Okinawasta. Kyseessä on ns. snack-pineapple, eli älkää menkö kauppaan ostamaan niitä normaaleja ananaksia ja huutamaan raivosta, Nostalgia-geek -nimellä esiintyvä drag-artisti muistutti Twitterissä.

Hänen huomautuksensa vaikuttaa olevan täysin totta.

Esimerkiksi Youtubesta löytyvällä videolla, joka vastaa täysin somehulinan aikaan saanutta videota, otsikossakin jo ilmoitetaan, että kyse on nimenomaan snack-lajikkeen ananaksesta.

Ainakaan tavallisissa marketeissa Suomessa kyseiseen, hieman oranssinväriseen lajikkeeseen tuskin törmää. Esimerkiksi Satotukku esittelee sivuillaan vain yhtä lajiketta, super sweet -ananasta.

Elämää pienesti helpottaville kikoille voi joskus olla tarvetta. Jos jossakin suomalaisessa kaupassa myydään snack-lajikkeen ananaksia, ilmiantakaa sellainen heti, kiitos.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt