Varma ohje, jolla onnistut uunilohen valmistamisessa – näin kalasta ei tule kuiva

Julkaistu:

Soppa365
Uunilohi on monien suosikkiruoka.
Mikä on inhottavampaa kuin hampaissa nariseva kala? Ei juuri mikään. Siksi uunilohen valmistamisessa saa olla muutamassa kohdassa tarkkana:

Säädä uuni sopivalle lämpötilalle. 175 on hyvä lämpötila lohelle. Silloin lohi kypsyy vikkelään, mutta ei kuivahda ikävästi. Matalalla lämmöllä kypsentäessä kala jää pehmeän meheväksi, eikä kuivu kovaksi. Vielä matalammallakin lämpötilalla voi kypsentää, jos filee on ohut.

Hifistelijä kaivaa esiin lämpömittarin, mutta ilman sitäkin pärjää.

Ota ohjesäännöksi, että älä ainakaan pelaa varman päälle. Lohta on turha lojuttaa uunissa varmuuden vuoksi. Tarkista kypsyys raottamalla paksuimmasta kohdasta haarukalla.

Lohi on valmista, kun liha on vielä juuri ja juuri läpikuultavaa. Mittarissa komeilee silloin 42-45 astetta.

Katso uunilohen perusresepti Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt