Niin hyvät jauhelihapihvit, että ne syödään kerralla loppuun – salaisuus on fetassa

Julkaistu:

Arkiruokaviikko
Ruokalan simppeleillä ohjeilla perheesi syö noin viidelläkympillä viikossa arkipäivinä.
Tällä viikolla tehdään monipuolisia kotiruokia, joista ei makuja puutu.

Maanantaina tehdään todella helppoa ja nopeaa ruokaa: nuudeleita ja tofukastiketta. Kastikkeen ainekset surautetaan sileäksi tehosekoittimessa. Aikaa ruoan valmistumiseen menee noin kymmenen minuuttia.

Tiistaina paistetaan jauhelihapihvejä. Kreikkalaiseen tapaan tehtynä niissä on reilusti makua, eikä niitä jää varmasti yli. Mehukkaan koostumuksen ja maun salaisuudet ovat taikinaan lisättävässä fetassa. Myös valkosipuli ja minttu tekevät jauhelipihveille ihmeitä.

Keskiviikkona on vuorossa lihawokki, jossa on rutkasti vihanneksia. Lihan voi myös jättää kokonaan pois. Kookosmaito lisää ruokaan tuhtia makua.

Torstaina keitetään sosekeittoa. Tuorejuusto tekee siitä täyteläisen.

Perjantaina on vuorossa koko perheelle maistuva kylmäsavulohikiusaus. Sitä kannattaa tehdä reilumpi satsi, jotta lauantaina voi pitää kokkausvapaan päivän ja keskittyä lepäämiseen.

Lisää valmiita arkiviikon ruokalistoja täynnä maukasta kotiruokaa löydät täältä.

Maanantai

Tofukastike ja nuudeleita


Tiistai

Kreikkalaiset jauhelihapihvit

Keskiviikko

Lihawokki


Torstai

Vihreä sosekeitto


Perjantai

Kylmäsavulohikiusaus

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt