Suomen paras pizzamestari 2019 on valittu: Voittajalla on hyvin selkeä kanta ananakseen

Julkaistu:

Pizza
Neljä finalistia kisasi Pizzamestari 2019 -kilpailun finaalissa. Voittaja on Helsingin Oulunkylässä sijaitsevan pizzerian kokki.
Pizzamestari 2019 -kilpailu ratkaistiin torstaina. Voittajaksi nousi Helsingin Oulunkylässä sijaitsevan ravintola Capperin Miguel Papaianni. Arlan ja Food Campin järjestämä Pizzamestari -kilpailu käytiin nyt toisen kerran.

Toiseksi tuli Matteo Macaluso Daddy Greens Pizzabaarista, kolmanneksi Martin Harmina Strandhovetista ja neljänneksi Alberto Neri Fat Lizardista.

Kilpailussa finalistit valmistivat pizzoja tietyn ohjeistuksen mukaan. Esimerkiksi semifinaalissa tehtävänä oli valmistaa pizza, jolla kilpailuun oli ilmoittauduttu, sekä toinen, jossa pakollinen raaka-aine oli ryynimakkara.

Finaalia kuvattiin kovatasoiseksi.

– Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pizzakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten, palkinnon perusteluissa kerrottiin.

”Menettäisin Italian passini”

Miguel Papaiannin ravintolassa Capperissa tehdään napolilaista pizzaa. Hän kertoo Ilta-Sanomille, että yksi suosituimmista pizzoista hänen ravintolassaan on salamipizza. Myös margarita-pizza on suosittu.

– Napolilainen pizza on uunissa vain minuutin, joten kaikkien raaka-aineiden maku erottuu kunnolla, Papaianni kertoo.

Napolilainen pizza paistetaan uunissa, jonka lämpötila on reilusti yli 400 astetta.

Ilta-Sanomat kertoi viime viikolla suomalaisten pizzamausta.
Kyselyssä aika ajoin kiistelty ananas oli vahvoilla suomalaisten lempimauksi pizzoissa. Italialaisella Miguel Papaiannilla on siihen kuitenkin selkeä kantan.

– Jos laittaisin ananasta pizzaan, menettäisin Italian passini, hän sanoo nauraen.

Mitä mieltä persikasta?

Toinen suomalaisissa pizzerioissa ajoittain vastaan tuleva erikoisempi täyte on persikka. Sille Papaianni ei anna vastaavaa tuomiota, kuin ananakselle.

– En ole käyttänyt, mutta se voisi ehkä toimia, hän sanoo.

Miguel Papaianni painottaa tuoreiden ja sesongin mukaisten raaka-aineiden tärkeyttä hyvän maun aikaansaamiseksi. Papaiannin ravintolassa ei esimerkiksi käytetä talviaikaan kasvihuonetomaatteja.

– Me tuomme tomaatit Italiasta, hän kertoo.

– Mutta viime kesänä Suomessa tomaateista tuli valtavan herkullisia, kun oli paljon aurinkoa ja lämpöä, Papaianni toteaa.


”Pizzan taso on noussut”

Pizzamestari-kilpailun voittaja palkittiin 4000 euron palkinnolla. Tuomarit valitsivat semifinalistit anonyymisti lähetettyjen reseptien ja kuvien perusteella.

– Pizzan taso on noussut koko Suomessa ja kokeille suunnatut ammattikilpailut nostavat pizzan arvostusta ja kokkien ammattitaitoa entisestään, viime vuoden Pizzamestari-kilpailun voittaja ja tämän vuoden tuomaristoon kuulunut Davide Sindoni totesi.

Tuomaristoon kuuluivat lisäksi keittiömestari Antti Vahtera (Pouttu), keittiömestari Lasse Koistinen ( Art Food Heaven ), Head of Foodservice Katja Knuutinen, (Arla) sekä Vuoden Kokki 2018 ja ravintoloitsija Kalle Tanner ( Ravintola Nude).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt