Epäonnistuiko ruskea kastike? Syy ei ole sinussa – resepteissä tehdään yksi yleinen virhe

Julkaistu:

Soppa365
Kauniin värin salaisuus piilee jauhojen paahtamisessa.
Ruskean kastikkeen onnistuminen ei ole itsestäänselvyys. Lopputulokseksi olisi tarkoitus saada kauniin tummanruskea kastike, mutta usein pannulla löllyy haalean ruskea tai kellertävä soosi.

Koska kastike tehdään vain kolmesta raaka-aineesta, eli vehnäjauhosta, voista ja lihaliemestä, sen valmistuksessa ei ole paljoa pelivaraa.

Kun kastike jää haalean väriseksi, tilanteen voi toki pelastaa soijakastikkeella tai muilla mausteilla. Ruskea väri syntyy ilman vippaskonstejakin.

Kauniin värin salaisuus on nimittäin jauhojen paahtamisessa. Jauhot on helpointa paahtaa ilman rasvaa kuivalla pannulla. Useimmissa ohjeissa neuvotaan aloittamaan voin sulattamisella, mutta helpoiten tumman kastikkeen saa aikaiseksi aloittamalla jauhojen lisäämisestä.

Tässä vaiheessa jauhojen ei tarvitse paahtua tummiksi, vaan sävyn muutos riittää. Kun valkoiset jauhot ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi, ne ovat paahtuneen jo sopivasti eivätkä ole kuitenkaan palaneet. Kun lisäät voit kuutioina, suurus saa tummemman värin.

Katso ohje kokonaisuudessaan Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt