Tiedätkö mitä on bibimbap? Korealainen ruoka, jossa on aivan kaikki kohdallaan

Julkaistu:

Soppa365
Korealainen ruoka on paitsi trendikäs, myös terveellinen. Bibimbapissa on lihaa ja kasviksia täydellisessä suhteessa.
Korealainen keittiö on ponkaissut vihdoin maailman suosioon, eikä syyttä! Chilin, valkosipulin, inkiväärin ja soijan liitossa lepäävä makupaletti on koukuttava – ja kaiken lisäksi terveellinen.

Todisteeksi käy korealainen kulhoruoka, bibimbap, joka on keittiön klassikkoannos. Riisin päälle asetellaan perinteisesti naudanlihaa, kimchiä, pikkelöityjä tai paistettuja vihanneksia sekä kananmuna ja gochujang-tahnaa.

Bibimbapissa eläinkunnan tuotteiden suhde kasviksiin on ravitsemuksellisesti optimaalinen yhden suhde neljään. Bibimpap onkin lautasmalli kulhossa!

Hapatettu kiinankaalia, eli kimchiä korealaisempaa ruokaa on vaikea löytää. Sitä tarjotaan ihan kaiken kanssa, ja innokkaimmat syövät kimchiä jopa aamiaiseksi.

Hapatus tuo kasviksiin superterveellisiä maitohappobakteereja. Nämä probiootit auttavat paitsi tuhoamaan haitallisia bakteereita, myös edesauttavat monien vitamiinien imeytymistä.

Katso Bibimpapin resepti Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt