3 maukasta pastaohjetta: Niin hyvä kastike, että sitä voisi lusikoida suoraan suuhun

Julkaistu:

Elämän makuja
Parhaimmillaan pasta on hyvin helppo valmistaa yksinkertaisista raaka-aineista, mutta se yllättää aina maukkaudellaan.
Fettuccine al Alfredo on alun perin vain juustoa ja voita. Tässä versiossa on valkosipuliakin ja pinaattitagliatellea värin vuoksi.

Kana-pestopasta on ihanan kermainen lasten lemppari. Itse tehtyä pestoa ei voita mikään. Kun itse tehtyyn pestoon lisätään kermaa, siitä tulee niin hyvä kastike, että sitä voisi lusikoida suoraan suuhun.

Gnocchit ovat täyttäviä ja kivaa vaihtelua vehnäpastalle. Nyt ne saavat kaverikseen sokerissa ja etikassa paistettuja tomaatteja ja tietysti vuohenjuustoa.

Pasta Alfredon tapaan

400 g pinaattitagliatelletuorepastaa

120 g parmesaania

2 valkosipulinkynttä

25 g voita

lehtipersiljaa

Raasta juusto raastimen hienoimmalla raastinosalla ja hienonna valkosipulinkynsi.

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Keitä pasta ja valuta se.

Sulata voi paistinpannulla, lisää joukkoon valkosipuli ja juustoraaste. Sulata juusto voin joukkoon keskilämmöllä. Älä sekoita seosta aluksi, vaan anna juuston sulaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon, laita liesi hetkeksi päälle, kun sekoitat pastan. Tarjoa heti lehtipersiljan kanssa.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4



Kana-pestopasta

1 ruukku basilikaa

1 ruukku lehtipersiljaa

2 valkosipulin kynttä

2 rkl pinjansiemeniä

100 g parmesaania

0,5 tl mustapippuria

1 tl suolaa

0,5 dl oliiviöljyä

400 g broilerin fileitä

500 g spagettia

2 dl kermaa

Valmista pesto soseuttamalla yrtit, valkosipuli, pinjansiemenet, paloiteltu juusto, mausteet ja öljy hienoksi pestoksi sauvasekoittimella.

Puolita broilerin fileet pituussuunnassa, mausta suolalla ja paista ne pannulla öljyssä kullanruskeiksi.

Laita sillä aikaa pasta keittymään suolattuun veteen.

Kun broileri on kypsää, kaada pesto broilerin fileiden päälle, sekoita ja sammuta liesi.

Valuta valmis pasta. Kaada se tarjoiluastialle, nosta kanafileet sen päälle, mutta jätä kastike vielä pannulle.

Laita liesi päälle, kaada kerma joukkoon, kiehauta ja kaada kastike pastan ja broilerin päälle. Tarjoa heti.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4


Tomaattignocchit

500 g tuoregnoccheja

250 g kirsikkatomaattieja

2 rkl valkoviinietikka

2 rkl oliiviöljyä

2 tl sokeria

0,5 tl suolaa

mustapippuria

200 g vuohenjuustoa

Laita pastavesi kiehumaan, suolaa vesi, keitä gnoccheja 2 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kaada gnocchit takaisin kattilaan, lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja nostele gnocchit käsin irtonaisiksi.

Pese tomaatit ja puolita ne. Kuumenna öljy paistinpannulla ja nosta tomaatit pannulle. Ripottele päälle sokeri ja suola ja paista, kunnes enin neste on haihtunut.

Kaada pannulle etikka, sekoita ja anna kiehahtaa pois. Kaada gnocchit pannulle, sekoita nostellen ja paista hetki. Tarjoa heti vuohenjuuston kera.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt