Suomen 50 parasta ravintolaa listattiin – tältä näyttää jo toista kertaa parhaaksi valitussa ravintolassa

Julkaistu:

Ravintolat
Vuosittain nimettävien 50 parhaan ravintolan lista on julkaistu.
Horeca-alan ammattilaisten äänestyksessä listattiin jälleen 50 Suomen parasta ravintolaa, Viisi tähteä kertoo. Lista julkaistiin keskiviikkoiltana.

Parhaaksi nousi Helsingissä sijaitseva Grön, joka oli listan ykkönen myös viime vuoden 50 parhaan listauksessa.

– Lista on mieletön. Voittaminen tuntuu mahtavalta, Grönia luotsaava Toni Kostiainen kommentoi Ilta-Sanomille torstaina aamupäivällä.


Ravintolalla on myös muita vaikuttavia meriittejä. Grön palkittiin vuonna 2017 Suomen Gastronomien Seuran toimesta Vuoden ravintolaksi, lisäksi ravintolalla on Michelin-tähti.

Grön on toiminut vasta kolmisen vuotta. Viime vuonna Kostiainen kertoi, että ennen ravintolan avaamista suunnittelutyötä tehtiin pari vuotta.

Yllättäjä vajaan vuoden vanha

Vuoden 2018 listauksen kärjessä ei tapahtunut tänä vuonna suuria muutoksia. Myös viime vuonna helsinkiläiset BasBas ja Olo olivat kolmen kärjessä. Ravintola Palace sen sijaan nousi viime vuoden sijalta 11 sijalle 4. Se sai lisäksi erityismaininnan parhaasta ruoasta.

Kilpailun tiedotteessa kerrotaan, että viides oli listan yllättäjä, vajaan vuoden toiminut ravintola Inari. Tiedotteessa kerrotaan myös, että 50 parhaan ravintolan listalla on paljon uusia ravintoloita ja nousijoita.


Lisäksi vain kahdeksan asiakaspaikkaa omaava ruokabaari Lohjalla sai jälleen paikan parhaiden listalta.

Kerroimme Mikko Utterin Lohjan ravintolasta viime vuonna: Mikon minikokoisesta ruokabaarista Lohjalla tuli niin suosittu, että varauslista on täynnä keväälle asti

Pohjoisin Inarista

Helsingin ulkopuolelta listassa on yhteensä 20 ravintolaa. Turun ravintoloista listalla on seitsemän ja Tampereelta viisi. Lisäksi listan ravintoloita on Kirkkonummella, Porvoossa, Lohjalla, Järvenpäässä, Kangasalla, Oulussa ja Joensuussa.

Pohjoisin ravintoloista on Aanaar Inarista.

Listan ja äänestyksen toteutti horeca-alojen media Viisi Tähteä yhdessä Food Camp Finlandin kanssa.

50 parasta ravintolaa 2019:

1 Grön, Helsinki

2 BasBas, Helsinki

3 Olo, Helsinki

4 Palace, Helsinki

5 Inari, Helsinki

6 Kaskis, Turku

7 Vinkkeli, Helsinki

8 Ora, Helsinki

9 Demo, Helsinki

10 Ask, Helsinki

11 Chapter, Helsinki

12 C, Tampere

13 Nolla, Helsinki

14 Mami, Turku

15 Ravinteli Bertha, Tampere

16 Muru, Helsinki

17 Wino, Helsinki

18 Kajo, Tampere

19 Ravinteli Huber, Tampere

20 Emo, Helsinki

21 Ultima, Helsinki

22 Savoy, Helsinki

23 SicaPelle Wining & Dining, Porvoo

24 BasBas & Staff Wine Bar, Helsinki

25 Nude, Helsinki

26 Mannos, Helsinki

27 Smör, Turku

28 Yes Yes Yes, Helsinki

29 Kosmos, Helsinki

30 Kuurna, Helsinki

31 Gastro Cafe Kallio, Helsinki

32 Mikko Utter, Lohja

33 Ragu, Helsinki

34 Farang, Helsinki

35 Kuori, Turku

36 Local Bistro, Joensuu

37 Hella ja Huone, Tampere

38 Karu Izakaya, Turku

39 Paakari, Kangasala

40 Ludu, Turku

41 Pastis, Helsinki

42 Bistro O Mat, Kirkkonummi

43 Carelia, Helsinki

44 Sesonki Gastro Bar, Järvenpää

45 Juuri, Helsinki

46 Aanaar, Inari

47 Ostroferia, Oulu

48 Tintå, Turku

49 Passio Keittiö ja Baari, Helsinki

50 Pastor, Helsinki

Listan lisäksi seuraavat ravintolat saivat mainintoja eri kategorioissa:

Paras palvelu (Vihannespörssi): Baskeri & Basso Bistro, Helsinki

Paras ruoka (Arla): Ravintola Palace, Helsinki

Paras tulokas (Kespro): Inari, Helsinki

Paras työnantaja (Sumpli): Baskeri & Basso Bistro, Helsinki

Paras viinilista: Ravintola Muru, Helsinki

Paras olutvalikoima: Gastropub Tuulensuu, Tampere

Paras ravintolatapahtuma: Taste of Helsinki

Paras klassikkoravintola: Savoy, Helsinki

Paras tunnelma: Baskeri & Basso Bistro, Helsinki

Paras eettinen ravintola: Nolla, Helsink

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2019 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä mm. ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt