Tässä on uuden hitin ainekset: Tölkkitaikinasta saa maailman nopeimmat korvapuustit – ”Ei tiskiä, ei voi mennä pieleen” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tässä on uuden hitin ainekset: Tölkkitaikinasta saa maailman nopeimmat korvapuustit – ”Ei tiskiä, ei voi mennä pieleen”

Hanna Gullichsenin Instagramissa julkaisema ohje on niin helppo, ettei siinä voi mennä pieleen. Tuloksena syntyvät superhelpot, nopeat ja ihanan tahmaiset herkkupuustit.

Valmistaikinoita voi hyödyntää luovasti. Croissanttien tekemiseen tarkoitetusta taikinasta syntyy nopeasti esimerkiksi korvapuusteja.­

27.2.2019 14:34

Kokki ja ruokakirjailija Hanna Gullichsen julkaisi Instagramissa tällä viikolla leivontaohjeen, joka on saanut innostuneen vastaanoton somessa. Gullichsenin esittelemä tapa tehdä valmiista purkkitaikinasta korvapuusteja on niin helppo, ettei siinä voi juurikaan mikään mennä pieleen.

– Ne ovat parempia kuin korvapuustit! Valmistuu vartissa, ei tule tiskiä, ei voi mennä pieleen, Hanna Gullichsen kirjoitti.

Kyse on lähes kaikista ruokakaupoista saatavasta, säilyketölkissä myytävästä croissant-taikinasta, jota voi hyödyntää muullakin tavalla, kuin itse croissanttien tekemiseen. Kuten Hanna Gullichsen kirjoittaa, ohje taikinan hyödyntämisestä korvapuustien tekemiseen ei ole hänen oma keksintönsä, vaan se löytyy muun muassa taikinan valmistajan sivuilta.

”Laiskiaisen laskiaispullat”

Gullichsen kokeili pullien tekemistä ja jakoi helpoksi ja nopeaksi osoittautuneen ohjeen.

– Samaa ideaa on leipaissut taho jos toinenkin, Hanna Gullichsen kirjoitti.

”Purkkipuustit” pelastavat esimerkiksi silloin, kun tarjottavaa pitää saada nopeasti valmiiksi. Tai jos makeanhimo iskee akuutisti.

– Olen tosi laiska leipomaan pullaa, siitä tämäkin oikotie syntyi – laiskuudesta ja makeanhimosta! Laskiaisen helpoin leivonnainen, helpompaa on ainoastaan hakea leipomosta, Gullichsen kertoo Ilta-Sanomille ja nimeää pullat hauskasti laiskiaisen laskiaispulliksi.

– Lopputuloksena tahmeita, vähän rapeita, rasvaisia ja no, mitä sitä ihminen tämmöiseltä nyytiltä voi enempää odottaa, hän kirjoitti Instagramissa.

Purkkitaikinan valmistajan sivuilla annetaan myös seuraava ohje:

1 Croissant Classic purkki (Danerolles)

50 g voita huoneenlämpöisenä

2 ruokalusikallista kanelia

4 ruokalusikallista taloussokeria

100 g tomusokeria

Lusikallinen kananmunanvalkuaista tai vettä

Valmistusohjeet

  1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöön.

  2. Sekoita voi ja kaneli.

  3. Avaa purkki ja avaa taikina leivontatasolle.

  4. Sulje leikkuulinjat sormillasi niin, että saat yhden ison taikinapalan.

  5. Levitä kanelivoi taikinalle veitsen avulla.

  6. Ripottele runsaasti taloussokeria.

  7. Rullaa taikina ja leikkaa kuudeksi palaseksi.

  8. Laita korvapuustit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  9. Paista uunissa 180-200C asteessa noin 15 minuuttia.

  10. Sekoita tomusokeri ja kananmunanvalkuainen tai vesi keskenään kuorrutukseksi.

  11. Anna korvapuustien jäähtyä paistamisen jälkeen ja kuorruta sen jälkeen, ripotellen kuorrutetta lusikalla.

Kuorrute tuorejuustosta

Hanna Gullichsen kertoi Instagramissa tehneensä pullat niin, että hän lisäsi kanelin lisäksi vielä hieman kardemummaa.

– Kääri pitkäksi rullaksi ja leikkaa tulitikkuaskin pituisiksi paloiksi, nosta kukin pötkö pystyyn ja paina peukalolla lyttyyn, hän kertoi ohjeessaan.

Hän kehitti niihin lisäksi vielä oman herkkukuorrutteensa: Sekoita kulhossa 50 g Philadelphia-tuorejuustoa, 1 dl tomusokeria ja 1–2 rkl maitoa, pakkaa pursotinpussiin tai lappaa lusikalla uunituoreiden ”korvapuustien” päälle.

Valmiista croissant-taikinasta voi tehdä muitakin herkkuja:

Muitakin vastaavia purkkitaikinoita voi soveltaa ohjeeseen.­

Reseptin lähde: Danerolles.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit