Klassikkokakku kääritäänkin nyt pötköksi.
Tiikerikakku on yksi suomalaisen kahvipöydän klassikoista. Uudenlaista idistä vanhaan tuttuun saat, kun leivot tikrun nyt kääretortuksi.
Ihanin osuus tortussa on hauskan ulkomuodon lisäksi täyte. Perinteisesti tiikerikakku saattaa olla hieman kuivahko, mutta kääretortuksi tehtynä mehevä täyte torjuu kuivuuden. Se sekoitetaan valkosuklaasta ja kermasta ja vispataan ihanan kuohkeaksi.
Pohjaan leivotaan kahta eri makua tiikeriraitoja varten. Taikina jaetaan osiin ja toinen osa värjätään kaakaolla. Raitojen levittely on varmasti leivonnan hauskin kohta.
Voit joko tehdä pitkiä raitoja levittämällä taikinaa vuorotellen raidoiksi tai tehdä suklaataikinasta läikkiä vaaleaan taikinaan. Silloin tavalla lopputulos on enemmän pantterimainen.
Nappaa tiikerikääretortun ohje kokonaisuudessaan Sopasta.