Uunilohi uudella tavalla: mahtavat makuyhdistelmät samalle pellille

Julkaistu:

Soppa365
Kun koko ruoka kootaan yhdelle pellille, lisukkeita ja salaatteja ei välttämättä tarvitse tehdä erikseen.
Uunilohi meni nyt uusiksi! Veriappelsiinilla maustettu uunikala on raikas tuulahdus kevättä.

Sitruksilla maustettu uunilohi on moderni versio tutusta klassikosta. Pellille ladotaan fenkolia, sitruunaa ja veriappelsiineja. Tujauksen tulisuutta tuo chili.

Säädä uuni 175-asteiseksi, jotta lohi paistuu meheväksi. Uuni ei saa olla liian kuuma. Silloin kala ylikypsyy helposti ja jää raa’aksi toisaalta.

Parhaimmillaan kala on mediumina eli silloin, kun siinä on vielä hiukan läpikuultavuutta.

Paiston jälkeen filee paloitellaan rennosti lusikalla tai haarukalla epätäydellisen ronskeiksi paloiksi. Annos viimeistellään tillillä ja tarjotaan maalaisleivän kera.

Katso resepti kokonaisuudessaan Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt