Virve keksi konstin, jonka avulla kauppalasku pienenee – syö nyt miehensä kanssa 60 eurolla viikossa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Virve keksi konstin, jonka avulla kauppalasku pienenee – syö nyt miehensä kanssa 60 eurolla viikossa

Säästätkö ruokalaskussa suunnittelemalla kauppalistan tarkkaan etukäteen? Virve Fredmanin tekniikka on päinvastainen.

Virven taktiikka on toiminut kauppareissuilla.

22.2.2019 13:37

Säästöjä tavoittelevia kehotetaan usein suunnittelemaan ruokaostoksensa ennen kauppaan lähtöä.

Me Naiset kertoi aiemmin esimerkiksi helsinkiläisestä Sebastianista, joka säästää satasia tutkimalla ruokakauppojen mainoksia ja käymällä useammassa marketissa yhden kauppareissun aikana.

Virve Fredmanin, 32, säästötaktiikka on kuitenkin päinvastainen. Ruotsissa asuva Virve kertoo Ostolakossa-blogissaan, ettei koskaan suunnittele kauppalistaa etukäteen. Sen sijaan säästöjä syntyy, kun syötävät valitsee sen mukaan, mikä juuri sillä hetkellä on edullista.

– Olemme miehen kanssa molemmat aika pihejä kaupassa kävijöitä. Se, että menemme kauppaan katsomaan, mitä saa halvalla, on ollut sellainen helppo tapa valita, mitä syödään, Virve kertoo Me Naisille.

Vertailee aina kilohinnat

Virven mukaan ruokalistojen päättämiseen käytetty aika menee hukkaan, jos kaupassa onkin sillä hetkellä ihan muut ainekset tarjouksessa. Hän vertailee aina esimerkiksi kilohinnat, ja hänelle on muodostunut mielikuva siitä, minkä hintaisena mikäkin tuote on edullinen.

– Me olemme hyvin hintatietoisia, eli jos vaikka juustoa on myynnissä pelkästään kalliimmalla hinnalla, voimme odottaa seuraavaan viikkoon ilman sitä.

Pariskunnalla menee päivittäistavaroihin yhteensä noin 60 euroa viikossa. Lopulliset ostopäätökset ratkaisee ostoskorin loppusumma.

– Jos kaupassa tekee mieli jotain vähän arvokkaampaa, niin yleensä sen voi silloin ostaa, kun muutoin säästää ruokaostoksissa, Virve sanoo.

Periaate ei kuitenkaan toimi, jos kauppaan lähtee vatsa kurnien.

– Minusta tuntuu, että nimenomaan sen takia sanotaan, että suunnittele etukäteen, ettei tule heräteostoksia. Nälkäisenä yleensä kaikki tuntuu houkuttelevalta. Sen takia mekin yleensä yritämme lähteä ruokakauppaan niin, että olemme vaikka juuri syöneet, niin on helpompi tehdä fiksuja valintoja.

Kaupassa toimitaan nopeasti

Virve ja hänen miehensä syövät yleensä edullista perusruokaa. Koska hinta on avaintekijä, tarvitaan ostoksilla rutkasti luovuutta. Vaikeuksia ruokien ideointi ei kuitenkaan ole tuottanut. Edullisista raaka-aineista kehitellään lennossa vaikkapa pastasalaatti tai munakas. Jos mitään ei ole tarjolla poikkeuksellisen edullisesti, toimii varasuunnitelmana riisi tai pasta kastikkeen kanssa.

Jos jokin tuote on hyvässä tarjouksessa, sitä ostetaan kerralla enemmän ja laitetaan osa pakkaseen.

Vaikka Virven taktiikka vaatii luovuutta, ei siihen kulu tavattomasti aikaa. Tässä myymälän koko on ratkaisevassa asemassa. Hyötyä on myös ostospaikan tuttuudesta.

– Lähikauppamme ei ole mikään kovin valtava. Meillä on tietty reitti, mitä aina kuljemme kaupassa, ja katsomme sieltä läpi paikat, joihin hyvät tarjoukset yleensä nostetaan. Tavoitteena on päästä mahdollisimman pian ulos, Virve sanoo.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Me Naisissa. Voit lukea sen täällä.

Lue myös:

Palkka tuli, 1763 euroa meni – mihin Sannan rahat kuluvat? Katso sairaanhoitajan kauppakuitit yhdeltä viikolta

Sofia onnistui nipistämään menoistaan yli 500 euroa kuussa: ”Sisuunnuin, kun sain pankissa moitteita”

Natasa ja Jesse olivat 3 vuotta sitten työttömiä tyhjätaskuja – nyt heillä on 10 000 potti ja uudet urat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit