Jenni keksi uuden reseptin, eikä voinut tietää, minkä räjähdyksen se aiheutti: Tästä hittipastan ohjeesta puhuvat nyt kaikki, jopa aamu-tv

Julkaistu: , Päivitetty:

Hittiohje
Liemessä-ruokablogia kirjoittavan Jenni Häyrisen ohje uunifetapastasta on vasta viikon vanha, mutta sitä tekevät nyt kaikki.
Jenni Häyrinen ei voinut tietää mitä seurasi, kun hän kuvasi viime viikolla Instagramiin kehittelemänsä arkiruoan ohjetta. Liemessä-ruokablogia kirjoittava Häyrinen keksi ruoan, kun lounaaksi oli saatava jotakin nopeasti.

– Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöljyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Näistä aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään. Aijettä! Se joka tätä pastaa ei maista, jää jotain perustavanlaatuista vaille tässä elämässä, Häyrinen kirjoittaa blogissaan.

Häyrisen blogi ja Instagram ovat seurattuja ja suosittuja, mutta uunifetapasta herätti heti erityisen paljon kiinnostusta.

– Aloin saamaan tavallista enemmän kyselyä ja viestejä, Häyrinen kertoo Ilta-Sanomille.

– Mun Instagram räjähti.

”Ei tällaista ole ennen ollut”

Niinpä Jenni Häyrinen julkaisi ohjeen blogissaan. Ohjeen suosio ei jäänyt vain Instagramiin, sillä usea media alkoi myös kirjoittaa ”uudesta hittipastasta”. Keskiviikkoaamuna Häyrinen istui jo Ylen aamu-tv:ssä vastaamassa kysymyksiin siitä, kuinka hittiohjeet syntyvät.

– Ei tällaista ole ennen ollut. Sitä ei voi tietää, mikä nousee suosituksi, hän sanoo.

Jenni Häyrinen teki Instagram-stooriinsa uunifetapasta-livelähetyksen, jossa hän uudelleenjulkaisi satoja lukijoidensa versioita kolmen päivän ajan.

– Sitten kaaduin sänkyyn, hän sanoo nauraen.

Ohje on helppo ja Häyrinen uskoo juuri sen olevan yksi tärkeä tekijä siinä, miksi ohjeesta puhutaan niin paljon. Uunifeta ei itsessään ole uusi asia, mutta sen yhdistäminen pastaan ja Häyrisen ohjeella on.


– Olen saanut viestejä, joissa on kiitelty sitä, että tätä ruokaa laittaessa ei tarvitse olla valtavan taitava kokki. Se on helppo, edullinen ja maukas. Oli ihana kuulla, kun joku oli saanut lapseltaankin hyvää palautetta, että äiti onnistui tekemään hyvää ruokaa, Häyrinen kertoo.

Ohjeesta on tehty useita versioita, joita siitä innostuneet ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa. Ohjetta kokeillessa kannattaa muistaa kuitenkin perusohjeet.

– Kannattaa käyttää reippaasti tomaatteja ja tähän aikaan vuodesta mielellään kirsikkatomaatteja. Tomaatit mehustuvat uunissa ja tekevät sen mehukkuuden, jotta se ei olisi vain fetaa ja öljyä. Siinä voi käyttää erilaisia yrttejä ja chilin sijaan voi laittaa valkosipulia tai sitten maun mukaan lisätä chiliä, Jenni Häyrinen sanoo.

”Täydellistä ruokaa”

Häyrinen pitää uunifetapastan ohjetta nyt uutena luottoruokareseptinään.

– Nimeäisin sen uudeksi luottopastaksi, jos en olisi juuri siunannut sitruunapastaa samaisella tittelillä. Mutta riittääkö jos sanon, että ihan helkutin hyvä on, Häyrinen kirjoittaa blogissaan.

– Aah, niin herkullista, blogin lukija kommentoi Hyvärisen sivuilla.

– Täydellistä ruokaa. Todella herkullinen pasta, toinen blogin lukija komppaa.

Uunifetapasta (kahdelle)

250 g hyvää pastaa esim. Rummo

200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)

1 dl oliiviöljyä

1/2 punainen chilipalko

1 rasia kirsikkatomaatteja

pippuria

ripaus suolaa

Tarjoiluun:

basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle.
  2. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
  3. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia.
  4. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. Itsellänihän palohälytin lähti soimaan siinä 5 minuutin kohdalla.
  5. Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.
  6. Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia. Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.
Resepti: Liemessä.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt