Vuoden 2019 ravintola on valittu: Nuorten yrittäjien ravintola nousi alle kahdessa vuodessa paikaksi, joka puhuttaa

Julkaistu:

Ravintolat
Suomen Gastronomien Seuran valitsema Vuoden ravintola 2019 on helsinkiläinen Chapter.
Suomen Gastronomien Seura on valinnut vuoden 2019 ravintolaksi Helsingissä sijaitsevan Chapterin.

Seura kertoo sivuillaan, että ravintolassa on saavutettu paljon lyhyessä ajassa.

Sivujen mukaan Chapterin nuoret yrittäjät, Romany ja Juho Ekegren avasivat ensin baarin Torikortteleissa keväällä 2017. Puolen vuoden jälkeen he avasivat täysimittaisen illallisravintolan.


”Jotain uutta, mikä puhuttaa”

Gastronominen Seura kirjoittaa, että ”reilussa vuodessa ravintola on ottanut Helsingin ravintolaskenessä edelläkävijän roolin”.

– Uutta sukupolvea edustava Chapter on tulokas, joka tekee vahvan vaikutuksen. Se onnistuu tarjoamaan jotain uutta, mikä puhuttaa, ja sitähän ravintolabisneksessä koko ajan kaivataan. Chapterin tekemisessä on tämän ajan henki, seuran puheenjohtaja Kim Palhus toteaa seuran sivuilla.

Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa, Suomen Gastronomien Seuran sivuilla kuvaillaan palkinnon perusteita.

Ravintolassa on keskitytty annoksiin, joissa on vain muutama raaka-aine. Tuotteita saadaan muun muassa omalta pellolta. Kumppanina toimii Kaupunkilaisten oma pelto.


– Peltoyhteistyö näkyy ja maistuu lautasella hienosti rakennettuina annoksina. Ravintolan kehitys on ollut nopeaa: vuodessa raaka-aineiden käyttö on hioutunut ja maut ovat syventyneet. Myös alkuviinipainotteinen viinilista on laadukas, ja sali nostaa sieltä upeita suosituksia menulle, Palhus kuvailee tiedotteessa.

Nuorilla yrittäjillä ei ole pitkää taustaa ravintolan pyörittämisestä, mutta he uskovat sen olevan myös etu.

– Meillä ei ole pidempää historiaa ravintolan pyörittämisestä taustalla. On ollut helppo ajatella asioita uudelta kantilta, kun ei ole vanhaa pohjaa rasitteena. Se on vahvuutemme, erilaisuutemme, Juho Ekegren sanoo tiedotteessa.

Juho Ekegren toteaa tiedotteessa olevansa hämmentynyt voitosta.

– Nämä listaukset, joissa olemme olleet kärkisijoilla, tuntuvat surrealistisilta. Suuri osa paikoista ja keittiömestareista on sellaisia, joilta olen oppinut paljon ja arvostan heitä. Tuntuu oudolta olla samalla listalla, hän kommentoi tiedotteen mukaan.


Ekegren on kuitenkin myös tyytyväinen.

– Olen luottanut alusta asti meidän yksinkertaiseen tyyliin, ja se vahvistuu koko ajan. Tiedän, että olemme tehneet superhyvää duunia, ja uskon että olemme tämän ansainneet, hän sanoo silti.

Hän ei innostu ravintolan luokittelusta fine dining -paikaksi.

– Olen toki saanut sellaisen koulutuksen vanhan koulukunnan miehiltä, mutta meidän ruokamme ei mene niihin kriteereihin. Meillä on ravintola, teemme hyvää ruokaa ja pidämme hauskaa, hän sanoo.

Vuonna 2018 vuoden ravintola oli Turussa sijaitseva Kaskis.

Suomen Gastronomien Seura SGS on vuonna 1945 perustettu ruokaseura, johon kuuluu noin 300 jäsentä. Seuran tarkoituksena on gastronomian vaaliminen, kehittäminen ja ruokakulttuurimme nostaminen Suomessa. Vuoden ravintola -tunnustuksia on jaettu vuodesta 1985.

Aiempien vuosien Vuoden ravintolat:

2018 Ravintola Kaskis, Turku

2017 Ravintola Grön, Helsinki

2016 Ravintola Roux, Lahti

2015 Ravintola Spis, Helsinki

2014 Ravintola Ask, Helsinki

2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

2012 Ravintola Muru, Helsinki

2011 Ravintola C, Tampere

2010 Ravintola Juuri, Helsinki

2009 Ravintola OLO, Helsinki

2008 Ravintola Postres, Helsinki

2007 Ravintola Savoy, Helsinki

2006 Ravintola Demo, Helsinki

2005 Ravintola George, Helsinki

2004 Palace Gourmet, Helsinki

2003 Panimoravintola Herman, Turku

2001 G.W.Sundmans, Helsinki

2000 Chez Dominique, Helsinki

1999 Ravintola Savoy, Helsinki

1998 Kanavaranta, Helsinki

1996 Lyon, Helsinki

1994 Safka, Helsinki

1993 Pamir, Strand Inter-Continental

1992 Julia, Turku

1991 Lehtovaara, Helsinki

1990 Amadeus, Helsinki

1989 Ravintola Henrik´s, Tampere

1988 Ravintola Bellman, Helsinki

1987 Ravintola George, Helsinki

1986 Ravintola Celine, Helsinki

1985 Palace Gourmet, Helsinki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt