Ajankohtaista

Anni Hautalan täydellinen dippikastike: ”Leffailta ja tämä setti, kertakaikkista ihanuutta”

Julkaistu:

Dippiohje
Hyviä kastike- ja dippiohjeita ei ole koskaan liikaa. Anni Hautalan dippi sopii niin kasvisten, kuin sipsienkin kanssa.
Juontajana tunnettu Anni Hautala on innokas kotikokki. Hän julkaisi alkuvuodesta toisen reseptikirjansa, Annin ruokakirja 2 (Otava 2019), jossa Hautala esittelee hyväksi havaitsemiaan reseptejä.

Kerroimme kirjasta aiemmin jutussa, jossa julkaistiin nopea arkiruokaohje.
Hautalan kirjassa on muun muassa helppoja ja hyviä kastike- ja dippiohjeita. Yksi niistä on amerikkalainen Ranch-dippikastike. Se on helppo tehdä ja sen maku vain paranee, jos dipin antaa olla jääkaapissa muutamia tunteja tai esimerkiksi yön yli.

”Amerikan ihme”

– Aivan parasta tavallisten sipsien kanssa, Anni Hautala kertoo siitä kirjassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Dippiä voi käyttää monipuolisesti. Sipsien lisäksi se sopii muuhunkin ruokaan.

– Tämä itse tehty Amerikan ihme sopii kanalle ja kasviksille, kypsille tai raaoille, hän kirjoittaa.

Hautala antaa reseptin ohessa myös lempeän varoituksen, jos dippiä käytetään esimerkiksi suolaisten sipsien kanssa.

– Leffailta ja tämä setti, kertakaikkista ihanuutta ja vuorenvarma koko naaman turvotus seuraavana aamuna! Haha!

Ranch-dippikastike

1 1/2 dl piimää (rasvaista)

2-3 rkl kermaviiliä

2 rkl majoneesia

1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

(1 rkl tilliä, rakuunaa tai muuta mielestäsi yrttiä hienonnettuna)

1 valkosipulinkynsi puristettuna

1 tl dijon-sinappia

tabascoa maun mukaan

mustapippuria

suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita kaikki aineet hillopurkkiin ja sulje kansi.
  2. Ravista purkkia kuin drinkkiä reippaalla otteella.
  3. Mausta ja lisää mausteita, jos siltä tuntuu.
  4. Kastike paranee huomattavasti, jos sen antaa vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa, jopa yön yli.
Lähde ja resepti: Anni Hautala, Annin ruokakirja 2 (Otava 2019)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt