Ajankohtaista

Minnan pekonisuola vei kielen mennessään mieheltä ja vierailta – helppo lisuke sopii moneen

Julkaistu:

Kotikokkailu
Pekonisuola on Minnan bravuuri, josta hän ei ole tähän päivään mennessä pahaa sanaa kuullut.
Minna Lövgren on Yhdysvaltoihin muuttanut suomalainen, jonka arki kuluu kiireisen työn parissa ison teknologiayrityksen leivissä. Parasta vastapainoa hektisyydelle on ehdottomasti kokkailu.

– Tykkään kokeilla uusia reseptejä, kehittää omia ja soveltaa vanhoja. Tietysti välillä tulee hutejakin, Minna kertoo.

Erityisen rakastetuksi on tullut Lövgrenin lanseeraama pekonisuola. Siis mikä?

Ei onnistunut heti kättelyssä

Kuten moni saattaakin jo tietää, käytetään rapakon takana pekonia vähän kaikkeen. Minna paljastaa, että villeimmissä tuunauksissa lempiherkku päätyy jopa donitsien päälle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ei siis ihme, että kun kerran oli aika jälleen ryhtyä valmistamaan illallista, löytyi Minnankin kodin jääkaapista valmiiksi paistettua pekonia.

– Halusin jotain erilaista pintamaustetta pihvin päälle, ja keksin yhdistellä suolaa ja pekonia. Silloin en tosin saanut niiden suhdetta toimimaan, vaan suolaa oli liikaa ja se peitti pekonin maun, Minna kertaa.

Toisella kertaa hän päätti yhdistää pekonin savusuolaan, mistä syntyikin kiitelty ja pyydelty resepti.

– Miehen ensimmäinen reaktio oli ainakin, että ”vau”, ja vieraat ovat tykänneet kovasti. Yhtään negatiivista kommenttia en ole meillä syöneiltä saanut, Lövgren toteaa.

Käytön suhteen vain taivas rajana

Myös Facebookin ruokaryhmissä, joihin hän on ohjeensa jakanut, kommentit ovat olleet ihastuneita.

– Moni on todennut, että tuota on pakko kokeilla, ja että ei voi olla kuin hyvää, Minna sanoo.

Kysymyksiä hän on saanut lähinnä säilyvyydestä. Hän kuitenkin muistuttaa, että koska suola on jo itsessään säilöntäaine, pysyy tämä suola pitkään hyvänä.

Mihin pekonisuolaa sitten voi yhdistellä? Minnan mukaan vain taivas on rajana, etenkin, jos sattuu olemaan suuri pekonin ystävä.

– Tätä voi käyttää kuten mitä tahansa sormisuolaa, kuten kananmunien tai pihvin päällä. Suola sopii hyvin esimerkiksi maustevoihin, popcorneihin, jauhelihataikinaan suolan korvaajaksi – vaikka virgin- tai bloody maryn reunukseksi!

Pekonisuola

Ainekset

pieni paketti pekonia

½ dl savusuolaa

¼ tl mustapippuria


Valmistus
  1. Paista pekoni rapeaksi ja jäähdytä kahden talouspaperin välissä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Minna paistaa pekonin aina leivontaritilällä uunissa.
  2. Pilko pekonia vähän, lisää suolan ja pippurin kanssa yleiskoneeseen ja aja hienoksi. Mikäli savusuolaa ei ole, sormisuola käy myös.
  3. Laita ilmatiiviiseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt