Ajankohtaista

Ei kohotusta! Muhkea pikaleipä valmistuu helposti ja supernopeasti

Julkaistu:

Soppa365
Kun leipätaikinaa ei vaivata eikä kohoteta, leivän ehtii tehdä aamiaiselle tai arki-iltana.
Hiivaleivän tekeminen on aina prosessi. Usein hiivan kohottaman taikinan nousemista odotetaan peräti kahteen kertaan.

Koska pikaleivissä käytetään hiivan sijasta ruokasoodaa kohotukseen, taikina vain sekoitetaan nopeasti, muotoillaan ja paistetaan saman tien kohottamatta. Sooda kohottaa leivän uunissa eikä tavanomaista kohotusta siis tarvita laisinkaan.

Taikinaa ei myöskään vaivata vaan se sekoitetaan nopsasti nuolijalla tai puuharukalla. Mehevän rakenteensa leipä saa jogurtista.

Pikaleivät ovat parhaimmillaan uunituoreina eivätkä ne kestä juurikaan säilytystä. Leivo siis vain sen verran kuin tarvitset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjeen löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt