Juontaja Janne Kataja kokkaa mielellään. Hänen ruokabravuurinsa ovat klassisia: lasagnea, lihapullia ja erilaisia pastoja.
– Pastan keitän aina kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, johon lisään vielä kaksi teelusikallista sokeria. Pastan rakenteesta tulee näin mahtava, Janne kertoo.
Janne viettää paljon aikaa Italiassa ja kokkaa pastaherkkuja – suomalaisin vivahtein – myös sikäläisille ystävilleen.
– Olen laittanut heille esimerkiksi makaronilaatikkoa. Kaikki pitivät siitä! Salainen raaka-aineeni siihen on sipulikeittopussi, jonka sekoitan muna-maitoon, Janne paljastaa.
Jannen arjen bravuureihin kuuluu mainio jauhelihakastike, jonka onnistumisen salaisuuksia ovat muun muassa raaka-aineet (aina naudan paistijauhelihaa) sekä erikoisemmat mausteet, kuten makea chilikastike. Katso koko resepti täältä.
Kiti Kokkosen kasvis-fajitat maistuvat koko perheelle
Näyttelijä Kiti Kokkonen suosii arkisin esimerkiksi keittoja, joita valmistuu kerralla ison satsi ja voi syödä monta päivää.
– En suunnittele viikon ruokalistaa etukäteen, vaan kokkaan perheelleni extempore-meiningillä, hän kertoo.
Kiti ostaa mielellään luomua ja lähellä tuotettua lihaa. Lisäksi hän pyrkii välttämään geenimuunneltuja tuotteita.
– Syön kaikkea, mutta huomaan painottavani nykyään enemmän kasvisruokaa, koska kasvissyönnistä puhutaan niin paljon ja siihen on jopa vähän painetta.
Kitin kasvisversio fajitoista maistuu koko perheelle. Katso Kitin fajita-ohje täältä.
Ozan Yanar peri munakoisoreseptin iältään
Kansanedustaja Ozan Yanar on ahkera ruuanlaittaja, mutta vuosi sitten hän havahtui siihen, että kokkasi kiireen keskellä aina samoja ruokia.
– Ryhdyin kokoamaan tiedostoa löytämistäni mielenkiintoisista resepteistä ja arkikokkailuni piristyi huimasti! Listan avulla löysin uusia ruokia ja reseptit jäivät muistiin, Ozan kertoo.
– Saimme vaimoni kanssa hiljattain lapsen. Vauvan syntymän jälkeen olen ollut yhä enemmän vastuussa kodin ruuanlaitosta. Uusin bravuuri on blinit.
Yksi Ozanin arkisuosikeista on mainio munakoiso-jugurttisalaatti, jonka reseptin hän sai omalta isältään muuttaessaan pois kotoa. Löydät Ozanin perintöreseptin täältä.
Minna Kaupin ja Sipe Santapukin arki pyörii pika-annoksilla
Entisenä suunnistajana tunnettu Minna Kauppi kokkaa nykyään usein kasvisruokaa, koska hänen miehensä, Apulanta-rumpali Simo Santapukki ei syö lihaa.
– Arkemme on niin kiireistä, että olen nykyään oikea pikakokki ja oikaisija. Teen ruuan aina helpoimman kautta, Minna kertoo.
Minna ei elä enää tarkalla urheilijan ruokavaliolla, mutta hän kertoo makuaistinsa tottuneen urheilu-uran aikana tuoreisiin kasviksiin ja ravinteikkaaseen ruokaan.
– Lapselleni en syöttäisi pikaruokapaikkojen hampurilaisia, koska en syö niitä itsekään. Ainoa eines, jota kotona syömme, on pakastepinaattikeitto, Minna kertoo.
Minnan suosikkikeitossa yhdistyvät nopeus, terveellisyys ja hyvän maku. Tomaattikeitto nyhtökauralla Minnan tapaan syntyy tällä ohjeella.
Lue myös:
Janne Kataja rakkaudesta: ”Olen sitoutumiskammoinen enkä ole missään nimessä parisuhdeihminen”
Huippukokki Kari Aihinen paljastaa: Näin syntyy maailman paras makaronilaatikko
5 kotitaloutta kertoo, kuinka paljon ruokaan kuluu kuukaudessa – pihistelijä syö ateriansa ulkona
Helpota ensi viikon ruokapaniikkia jo nyt: viisi nopeaa herkkuruokaa