Ajankohtaista

Janin täydellinen uunimakkara on ”vuosien kehittelyn tulos”

Julkaistu:

Elämän makuja
Tässä on tuhti, mutta helppo viikonloppuherkku.
IS-Plussan kokki Prisca Leclerc julkaisee Ruokalassa viikoittain monipuolisia ja maukkaita reseptejä Elämän makuja -palstalla.

Hän julkaisi vuonna 2016 ohjeen, joka toimii yhä.

– Saunaillan jälkeen on mukavaa nauttia herkkuja, jotka valmistuvat saunomisen aikana, Leclerc kirjoitti.

– Sain vihdoin mahdollisuuden jakaa kaikkien nautittavaksi mieheni bravuurin, monen vuoden kehittelyn tuloksena syntyneen Janin uunimakkaran, joka kaikessa klassisuudessaan peittoaa monet comfort foodiksi tituleeratut överiherkut, hän kuvaili.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miksei ohjetta voisi kokeilla myös vegemakkaroilla tai -nakeilla.

Janin uunimakkara

2 sipulia

n. 150 g emmental-juustoa

1 pss pakastekeittojuureksia

1 tomaattimurska

2 valkosipulinkynttä

½ tl suolaa

1 tl rakuunaa

½ tl chilijauhetta

mustapippuria myllystä

1 dl kermaa

1 HK:n sininen lenkki

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa juustosta noin 10 puolen senttimetrin paksuista viipaletta. Nosta sipulit laakeaan uunivuokaan ja kaada joukkoon keittojuurekset ja tomaattimurska. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja kerma ja sekoita.

Kuori makkaroista kuori pois. Tee makkaroiden kylkiin viiltoja ja laita juustoviipaleet viiltoihin pystyyn. Laita makkarat juuresseoksen päälle. Nosta uuniin tunniksi, kunnes makkara ja juurekset ovat kypsyneet kunnolla ja juusto on mukavan paahtunutta.

Valmistusaika: 15 + 60 minuuttia

Annoksia: 4



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt