5 raaka-aineen piirakka on halpa, mutta yllättää erinomaisella maullaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

5 raaka-aineen piirakka on halpa, mutta yllättää erinomaisella maullaan

Helpon sipulipiirakan ohje kaivetaan esiin, kun tekee mieli hyvää, mutta kun kukkaron nyörit ovat tiukalla.

Piirakkaa varten sipulisiivuja pehmennetään hitaasti miedolla lämmöllä. Silloin niiden kitkeryys väistyy.

19.1.2019 8:00

Helpon leivonnan kulmakivi on valmistaikina. Pakastelehtitaikina toimi tämänkin piirakan pohjana. Piirakkaan käyvät hyvin myös torttutaikinalevyt, jos niitä on jäänyt joulun jäljiltä vielä pakastimeen.

Sipulipiirakan maun salaisuus on yksinkertainen. Sipulit ovat maukkaita vihanneksia, kun niitä käsittelee oikein. Hitaus osoittautuu valtiksi sipulien kanssa. Piirakkaa varten sipulisiivuja pehmennetään hitaasti miedolla lämmöllä. Tällöin niiden kitkeryys väistyy ja esille tulevat makeat maut.

Piirakka paistetaan pohja ylöspäin, tarte tatinen tavoin, ja kumotaan uunista tullessaan. Sen voi tarjoilla heti sellaisenaan tai pinnalle voi raasta maukasta juustoa.

Katso sipulipiirakan ohje Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit