Ajankohtaista

Huippukokki keittää pastan toisin kuin olemme oppineet – mahtava pekonipasta, jota syödään ravintolan keittiössä

Julkaistu:

Soppa365
Näin teet erityisen maistuvan pekonipastan.
Michelin-palkitun Olo-ravintolan keittiöpäällikkö Jari Vesivalo rikkoo pastan keittämisen tutun säännön ja lisää spagetin jo kylmään veteen. Makoisan pekonispagetin lopputulokseen on myös pari muuta kikkaa.

Vesivalo kokkaa henkilöstön lounaalla arkiselta kuulostavaa pekonispagettia. Mutta koska hän on tähtikokki, reseptissä on muutama yllätys.

Erikoisin kikka reseptissä on se, että spagetti lisätään jo kylmään veteen. Tällä tempulla pasta pysyy irtonaisena eikä se liimaudu ärsyttävästi yhteen. Usein pasta kehotetaan lisäämään runsaasti kiehuvaan veteen. Vesivalon tapa toimii spagettiin erinomaisesti.

Toinen ruuan kikka on aloittaa pekonin käristäminen huoneenlämpöisellä pannulla. Silloin pekonin rasva irtoaa kätevästi ja toimii pekonin paistorasvana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmas Jarin kikoista on tällä hetkellä kovin trendikäs: kaikkea pastan keitinvettä ei kaadetakaan viemäriin, vaan osa siitä otetaan talteen ja käytetään pastan kastikkeena. Suolainen ja tärkkelyspitoinen vesi kostuttaa pastan, eikä kermaa tai muuta kastiketta tarvita.

Katso ohje kokonaisuudessaan Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt