Nyt tulevat Pirkka-punaviini ja Pirkka-samppanja – hinnat saattavat yllättää

Pirkka-tuotemerkki yhdistetään yleensä markettituotteisiin, lähinnä edulliseen ruokaan. Tuotemerkin logoa kantavat viinit ovat kaukana edullisesta.

Pirkka-merkki viinipullossa on uusi näky.

18.1.2019 11:17 | Päivitetty 18.1.2019 12:13

Pirkka ja Rainbow ovat tuotemerkkejä, jotka yhdistetään isojen ketjujen edullisempiin tuotteisiin.

Molempien merkkien tuotteita on ruokatuotteiden lisäksi myös esimerkiksi hygieniapuolella, kuten vaikkapa wc-paperivalikoimissa.

Nyt Pirkka-merkin voi löytää myös punaviinin ja samppanjapullon kyljestä, Kesko kertoo tiedotteessaan:

– Pirkka-punaviinit ja Pirkka-samppanja tulevat Alkon tilausvalikoimaan. Pirkka-viinit ovat aiemmin olleet saatavilla rajoitetusti K-ryhmän omissa tilaisuuksissa, ja ne ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Tuotteet on valittu laadukkailta viinintuottajilta, tiedotteessa kerrotaan.

Niitä voi tilata Alkosta ensi viikolla.

Edullisin lähes 30 euroa

Tavallista kuluttajaa voi kuitenkin hämmentää tuotteiden hinta. Pirkka-logon alla olevat punaviini ja samppanja ovat kaukana edullisuudesta. Ne ovat hintavia jopa niille, jotka arvostavat laadukkaita viinejä ja ovat valmiita maksamaan niistä useamman kympin.

Tiedotteessa kerrotaan, että Pirkka Amarone della Valpolicella DOCG Classicon hinta on 37,49 euroa. Pirkka Barolo DOCG Riserva maksaa 29,48 euroa ja Pirkka Champagne Grand Prestige kustantaa peräti 42,49 euroa.

Keskon tiedotteessa kerrotaan, että ”vastaaviin korkealaatuisiin tuotteisiin verrattuna Pirkka-viinit on myös kilpailukykyisesti hinnoiteltu”.

– Emme lähteneet näissä hinta edellä, vaan halusimme tarjota mahdollisimman laadukkaita viinejä. Viinien hinnoittelu omassa kategoriassaan on kilpailukykyinen, Ruut Laakso Kesprolta kertoo Ilta-Sanomille.

Kuluttajat mieltävät Pirkan edustavan edullisempia markettituotteita. Millä tavoin Pirkka-merkki istuu arvokkaisiin viineihin?

– Pirkka-tuotemerkki kertoo laadukkuudesta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta. Haluamme tavallaan kumota sen kenties negatiivisen käsityksen, mitä Pirkka-viineistä voi olla, Ruut Laakso sanoo.

Vielä ei voi ennustaa sitä, millä tavoin viinit otetaan kuluttajien keskuudessa vastaan.

– Toki nyt on myös mielenkiintoista nähdä mitä tunteita ikoninen Pirkka-brändi herättää viinipullon kyljessä, viinien maahantuonnista vastaavan Kespron johtaja Mika Halmesmäki sanoo tiedotteessa.

Tuotteiden tiedot ja alkuperämaat:

Pirkka Amarone della Valpolicella DOCG Classico 75 cl 15 % (37,49 €), Sartori, Veneto, Valpolicella, Italia

Pirkka Barolo DOCG Riserva 75 cl 14,5 % (29,48 €), San Silvestro, Piemonte, Barolo, Italia

Pirkka Champagne Grand Prestige 75 cl 12 % (42,49 €), Beaumont des Crayères, Champagne, Ranska

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit