Ajankohtaista

Einesruoat, jotka ovat jatkuvasti myydyimpien listalla – näitä ruokia suomalaiset mättävät talvella

Julkaistu:

Einesruoat
Myydyimpien einesten lista on pysynyt samankaltaisena jo useita vuosia.
Vaikka moni suosii tammikuussa kevyitä ruokia, tietyt tuotteet näkyvät korostetusti suomalaisten ostoskoreissa talvikuukausina, K-ryhmä kertoo tiedotteessaan.

K-ryhmän selvityksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista haluaa edistää aktiivisesti hyvinvointiaan ruokavalintojen kautta.

Siitä huolimatta seuraavat tuotteet ovat K-ryhmän mukaan kysyttyjä lokakuun ja helmikuun välisenä aikana: punainen liha, erityisesti jauheliha ja naudanliha, pasteijat, pizzat, säilykkeet, irtokarkit, suklaiset keksit, suklaapatukat, sitrukset, nuudelit, riisi, pasta, mikroateriat kuten pastat, lasagnet, puurot ja keitot sekä välipalatuotteet, kuten liha- ja riisipiirakat, kebabit sekä lämmitettävät leivät, valmiskiisselit, pikakahvi, tee ja kaakao.

Kiire syynä uusien ruokien tekemisessä

Selvityksen mukaan talvikuukausien aikana ostetaan vähemmän kesäaikaan verrattuna broileria, valmiita salaatteja, salaattibaarin tuotteita, perunaa, sipulia, yrttejä, sieniä, virvoitusjuomia ja jäätelöä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suklaa maistuu suomalaisille ympäri vuoden. Ainoa pienen hetken kestävä notkahdus sen myynnissä on tammikuussa, joulun ajan jälkeen, K-ryhmä kertoo.

Yksipuolisen talven ajan ruokavalion syyksi selitetään kiirettä. K-ryhmän kyselyyn vastanneista 26 prosenttia sanoo, että aika ei riitä uusien reseptien etsimiseen tai kokeilemiseen.

Lihapullia ja maksalaatikkoa

Einesruokien suhteen suomalaisten makumieltymyksissä ei näy merkittäviä muutoksia. Esimerkiksi lihapullat, maksalaatikko, makaronilaatikko, lihaperunasoselaatikko, lohikiusaus, pinaattiletut ja pinaattikeitot ovat molempien ketjujen myydyimpien einesten listoilla.

Kysyimme K-ryhmältä ja S-ryhmältä, mitkä ovat myydyimpiä eineksiä Suomessa.


– Yleisesti voidaan sanoa, että valmisruoan kovin kärki koostuu hyvin perinteisistä suomalaisten suosikkituotteista ja kärkituotteet ovat pysyneet verrattain samoina lähivuosien ajan, SOK vähittäiskaupan ketjuohjauksen ryhmäpäällikkö Heidi Salmi kertoo Ilta-Sanomille.

– Myydyimmät valmisruokatuotteet ovat pääosin perinteisiä valmisaterioita, kuten keitot, puurot, maksa- ja lihamakaronilaatikko. Näiden lisäksi korostuvat valmiit salaattiateriat. Aterianosista kuluttajien ostoskorissa korostuvat lihapyörykät ja nugetit. Välipaloista kulutetaan eniten pizzaa, burgereita ja ohukaisia, K-ryhmältä kerrotaan.

Keskon myydyimmät einesruoat (satunnaisessa järjestyksessä)

Lihapyörykät

Tacosalaatti

Maksalaatikko

Lihamakaronilaatikko

Lihaperunasoselaatikko

Kana-caesar-salaatti

Lohikiusaus

Kananpojan nuggetit

Jauhelihapizza

Riisipuuro

Pinaattikeitto

Tonnikala-pastasalaatti

Kirjolohikeitto

Härkäruukku

S-ryhmän lista myydyimmistä valmisruoista (satunnaisessa järjestyksessä)

Pinaattiohukaiset

Lihapyörykät

Maksalaatikko

Riisipiirakka

Hampurilainen

Lihapiirakka

Makaronilaatikko

Jauhelihapizza

Muu pizza

Lihaperunasoselaatikko

Riisipuuro

Kiusaukset

Perunasalaatti

Punajuurisalaatti

Ota kantaa

Mikä on oma suosikkisi einesruoista?

Pinaattiohukaiset 14% Lihapyörykät 8% Maksalaatikko 29% Lihamakaronilaatikko 5% Lihaperunasoselaatikko 8% Lohikiusaus 8% Pizza 16% Kirjolohikeitto 9% Nuggetit 4%
Ääniä yhteensä 13747

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt