Ajankohtaista

Rakastatko lasagnea? Näin siitä tehdään huikean hyvä kasvisversio!

Julkaistu:

Soppa365
Kasvislasagne on ihanaa talviruokaa, joka ei rasita kukkaroa.
Vegelasagnesta on tullut yksi kasvisruoanklassikoista. Eikä ihme, sillä se ei häviä lihaesikuvalleen yhtään. Tärkeintä on hyvät kastikkeet ja ronski ote juustoraasteen käytössä.

Jauhelihan sijaan vegelasagne saa tuhtiutensa joko juustosta, linsseistä tai soijarouheesta. Valkoisessa lasagnessa, jossa ei käytetä ollenkaan tomaattikastiketta, proteiininlähteenä toimii rahka.

Täydelliseen kasvislasagneen on muutama kikka. Ensimmäinen on hyvä tomaattikastike. Tämä kikka koskee tosin kaikkia lasagneja. Hyvään tomaattikastikkeeseen tarvitaan riittävästi suolaa, ripaus sokeria ja mojovasti happoa, kuten balsamicoa.

Toinen vinkki on kasvisten luova käyttö. Raasta mukaan punajuurta tai paahda pellillinen vihanneksia. Paahtamassa kasviksiin saa lisää makua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmas kikka on monipuolinen juustorepertuaari. Suosi suolaisia juustoja, kuten vuohenjuustoa, fetaa tai sulatejuustoa. Yhdistä niihin jotain kermaisen pehmeää kuten tuorejuustoa tai venyvää mozzarellaa.

Poimi kolme hyvää vegelasagnen ohjetta Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt