Ajankohtaista

Sushinvalmistajan viisi tärkeää niksiä: Näin onnistut

Julkaistu:

Soppa365
Kinkku- ja laatikkokylläisten viikkojen jälkeen se iskee, nimittäin sushinhimo!
Ota haltuun nigirisushien valmistusniksit ja tee kotonasi täydelliset sushit.
  1. Huuhtele sushiriisi hyvin kylmässä vedessä. Kun ylimääräinen tärkkelys irtoaa riisistä, se ei puuroudu. Pesu on helpointa tehdä kattilassa tai kulhossa, sillä siivilässä jyvän pinta rikkoutuu helposti.
  2. Mittaa riisi ja kylmä vesi kattilaan, nosta liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä riisiä kannen alla kymmenen minuuttia, käännä sitten lämpö pois ja jätä kattila levylle kymmeneksi minuutiksi.
  3. Yhdistä etikka, sokeri ja suola ja kaada seos riisin joukkoon. Sekoita maustekastike riisiin leikkaavin liikkein, älä painele.
  4. Riisistä on helpointa muotoilla pallukoita, kun se on kädenlämpöistä. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta tahmea riisi ei takerru käsiisi. Tee pallukoista suupalan kokoisia. Puristele palaa muutaman kerran, kunnes riisi pysyy kasassa.
  5. Lisää pinnalle pala tuoretta kalaa, johon on sipaistu wasabia. Nosta riisityyny wasabilla sipaistun kalaviipaleen päälle. Purista riisityyny ja kalaviipale käsin yhteen. Käännä sushi tarjolle kalapuoli ylöspäin.
Katso sushiohje kokonaisuudessaan Soppa365:stä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt