Ajankohtaista

Tämä taikina kohoaa sillä aikaa, kun nukut! Ota helppo sämpyläohje haltuun

Julkaistu:

Soppa365
Näiden sämpylöiden rouhean rakenteen salaisuus on taikinaan lisätyssä myslissä. Hauska kikka takaa rapean kuoren.
Sämpylätaikina valmistuu sekoittamalla veden joukkoon hiivaa, öljyä, suolaa, hiutaleita ja jauhoja. Taikina saa jäädä tässä kohtaa löysäksi, sillä hiutaleet imaisevat yön aikana osan nesteestä. Nosta taikina peitettynä jääkaappiin ja anna kohota seuraavaan aamuun.

Mysli lisätään taikinaan vasta aamulla ennen paistamista. Näin mysli ei ehdi imaista itseensä nestettä, vaan jää rouheiksi sattumiksi pehmeään taikinaan.

Leivo myslillä höystetty taikina sämpylöiksi ja kohota hyvin. Kiireinen ja nälkäinen aamuleipuri voi toki laittaa sämpylät suoraan uuniin, jos kylminä uunissa nopsasti kohoavien sämpylöiden repeilevä ulkomuoto ei haittaa. Jos taikinan paistaa jääkaappikylmänä, paistoaikaan on syytä kuitenkin lisätä muutama ekstraminuutti.

Vielä vinkki kaikille, jotka rakastavat erityisesti sämpylöiden rapeaa kuorta. Uunin pohjalle kannattaa viskata reilu desi lämmintä vettä, jotta uuniin tulee kosteutta paistamisen ajaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin sämpylät saavat rapean pinnan.

Katso sämpyläohje kokonaisuudessaan Soppa365:stä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt