Ajankohtaista

Unohda spritz, nyt tulee Aperol hot! Kesäkauden suosikkidrinkki toimii myös kuumana

Julkaistu:

Soppa365
Aperol ei ole vain kesäjuoma vaan sen voi kuumentaa totiksi.
Kaunis oranssi suosikkidrinkki Aperol Spritz on monille tuttu kesäterasseilta ja Italian-matkoilta. Italialaisesta katkerosta valmistettu aperitiivi sisältää Aperolin lisäksi proseccoa ja soodavettä.

Tuskin kovin moni on ajatellut, että sama juoma toimisi myös lämpimänä. Tätä drinkkiä ei kuitenkaan kannata ohittaa. Kuuma Aperol karkottaa vilun ja tuo mieleen kesän parhaat hetket. Mikä parasta, juomaan voi käyttää myös joululta kaappiin jääneet glögimausteet.

Drinkkiin tarvitaan kaksi appelsiinia. Toisesta appelsiinista käytetään myös kuori, joten valitse mieluiten luomuappelsiineja, joiden mukana ei juomaan kulkeudu torjunta-aineita. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä, kuivaa pinta ja kuori kuorimaveitsellä vain ohut värillinen kuorikerros niin, ettei valkoista kitkerää osaa pääse mukaan.

Kuumenna appelsiinimehua, valkoviiniä ja Aperolia kattilassa glögimausteiden kanssa mahdollisimman hitaasti, jotta mausteet ehtivät uuttua. Älä päästä juomaa kiehahtamaan, sillä alkoholi haihtuu kiehuvasta drinkistä nopeasti. Kun juomasta nousee höyryä, se on valmis tarjottavaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaada juoma kuumuutta kestäviin laseihin ja koristele appelsiinisiivuilla.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt