Ota arki haltuun! Helppo ja herkullinen punajuurikeitto vain paranee uudelleen lämmitettynä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ota arki haltuun! Helppo ja herkullinen punajuurikeitto vain paranee uudelleen lämmitettynä

Fetalla höystetty punajuurikeitto on parasta talviruokaa.

Fetalla höystetty punajuurikeitto on parasta talviruokaa.

Julkaistu: 3.1.2019 7:00

Punajuurikeitto on ihana talviruoka, jonka avulla taklaat helposti kahden päivän ruokapulman.

Juurekset ovat parasta talviruokaa sekä oman hyvinvoinnin että ympäristön kannalta. Niistä saa keitettyä vaivattomasti isonkin kattilallisen soppaa, jonka maku vain paranee lämmitettäessä.

Nyt on hyvä hetki myös hyödyntää jouluna varastoon hamstrattuja juureksia. Erilaisten juuresten yhdistelmät antavat sosekeittoon ihanan maun.

Tässä keitossa on punajuurten lisäksi omenaa, porkkanaa ja sipulia. Voit pilkkoa ainekset joko ronskeiksi kimpaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Juuresten koko vaikuttaa vain vähän keiton kypsymisaikaan. Joka tapauksessa soppa saa hautua kattilassa pitkään ja hartaasti, jolloin juuresten ja mausteiden maut sulautuvat yhteen.

Lisää lopuksi keittoon fetajuustoa ja soseuta tasaiseksi. Yhtä hyvin soppaan sopii sinihomejuusto tai nokare piparjuurituorejuustoa. Tyhjennä joukkoon myös kermapurkin loput jääkaapista, jolloin maku pehmenee entisestään.

Katso punajuurikeiton ohje kokonaisuudessaan Soppa365:stä!

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit