Ajankohtaista

Sikke leipoi uudenvuoden gluteenittoman kakun jouluherkkujen jämistä – ihanan maukas!

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Maukas ja mehevä kakku valmistuu todella helposti.
Uuteenvuoteen mennessä on joulun leivonnaiset jo varmaankin syöty, mutta saattaa olla, että tähän kakkuun tarvittavia aineksia on vielä jäljellä.

Kun ne yhdistää tehosekoittimessa ja paistaa kakuksi, on uudenvuoden vastaanottajaisissa tarjolla ihanan maukas gluteeniton kakku, jossa ei ole edes lisättyä sokeria, eikä voita!

Nappasin reseptin jostain vanhasta, ruotsalaisesta ICA-kaupan lehdestä ja tuunasin omaksi – olkaa hyvä!

Uudenvuoden gluteeniton kakku joulun herkkujen jämistä

100 g tummaa suklaata
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 raastettu porkkana (2 dl)

1 rkl appelsiinin raastettu kuori

12 kivetöntä taatelia (n. 100 g)

2 dl cashewpähkinöitä (muutkin pähkinät kelpaavat)

2 kananmunaa

½ tl vaniljajauhetta

½ tl suolaa

1 dl kookoshiutaleita

½ dl oliiviöljyä


Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Lisää taatelit ja pähkinät tehosekoittimen kulhoon ja surauta rouheeksi. Lisää loput ainekset ja surauta taikinaksi.


Kaada taikina 24-senttiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna kakun ensin jäähtyä vuoassa ritilän päällä ja sitten jääkaapissa ihan kylmäksi, ennen kuin laitat sen tarjolle.

Koristele tuoreilla marjoilla ja kevyesti paahdetuilla pähkinöillä.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt