Taivaallinen kinkkupiirakka ja 2 muuta helppoa ruokaa, joihin jämäkinkut voi heittää - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Taivaallinen kinkkupiirakka ja 2 muuta helppoa ruokaa, joihin jämäkinkut voi heittää

Jämäkinkut voi käyttää luovasti.

Julkaistu: 27.12.2018 14:19

Joulusta jääneet jämäruoat kannattaa hyödyntää niin pitkälle kuin mahdollista. Kinkunrippeet voi upottaa esimerkiksi uuniruokiin.

Kinkkupiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoa

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

100 g voita

n. ½ dl vettä

Täyte:

250 g kinkkusuikaleita

2 valkosipulinkynttä

½ purjosipuli

2 rkl voita

2 tl yrttimausteseosta

3 munaa

100 g juustoraastetta

200 g ranskankermaa

3 tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita sormin joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

  2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

  3. Suikaloi kinkku, valkosipulit ja purjo. Paista kinkkusuikaleisiin väri, lisää sitten valkosipuli ja purjo. Kuullota hetki.

  4. Sekoita mausteseos yhdessä munien ja juustoraasteen kanssa ranskankermaan.

  5. Lusikoi kinkkupaistos pohjan päälle tasaisesti ja kaada päälle kerma-juustoseos. Siivuta päälle tomaatit. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia.

  6. Tarjoile piirakka hiukan jäähtyneenä.

Kinkkukiusaus

400 g kinkkua

1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakasteesta tai suikaloi itse)

250 g kasvissuikaleita (pakaste tai suikaloi itse)

100 g juustoraastetta

2 dl kermaa

1 dl lihalientä

1 rkl sinappia

1 rkl yrttimausteseosta

Valmistusohjeet

  1. Pilko palvikinkku suikaleiksi. Kokoa vuokaan vuorotelleen

  2. kinkkua, peruna-sipulisekoitusta, kasvissuikaleita ja juustoraastetta.

  3. Sekoita kerma, lihaliemi, sinappi ja mausteet.

  4. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.

Mehevä suolainen pannukakku

8 dl maitoa

3 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja tai muita valitsemiasi jauhoja

1 tl suolaa

2 rkl sulatettua voita

Täytteet:

1 parsakaali tai raastettua porkkanaa, kukkakaalia tai muita vihanneksia

200 g fetajuustoa

250 g puolitettuja kirsikkatomaatteja

100 g suikaloitua palvikinkkua

100 g raastettua voimakasta juustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225-asteeseen.

  2. Voitele pelti hyvin voilla. Muista voidella myös pellin reunat.

  3. Sekoita taikina kulhossa ja kaada pellille.

  4. Pilko parsakaali ja kypsennä sitä 2 minuuttia mikrossa. Pilko täyteaineet ja ripottele ne pannaritaikinan päälle. Nosta pelti uuniin paistumaan noin 35 minuutiksi.

  5. Anna jäähtyä vähän ja tarjoile lämpimänä. Maistuu myös kylmänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit