Ajankohtaista

Siken viime hetken nopea luumukastike sopii ihanasti kinkun kylkeen

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Tämä kastike toimii vielä juhlapyhien jälkeenkin kinkkuleikkeleiden kanssa.
Tuntuuko, että jotain vielä puuttuu kinkun tai kalkkunan kyljestä?

Tässä resepti nopeaan ja helppoon luumukastikkeeseen, joka täydentää joulupöytää. Se sopii tarjottavaksi vielä juhlapyhien jälkeenkin, kun kinkkua leikellään leikkeleeksi.

Viime hetken luumuinen lisäys joulupöytään

200 g kuivattuja luumuja

1–2 dl vettä (riippuu luumujen kuivuudesta)
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 rkl aniksen tai fenkolin siemeniä

1 rkl kokonaisia neilikoita

1 dl glögiä

1 rkl hunajaa

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai hienonnettuna

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl soijaa

1 rkl balsamicoa

½ tl suolaa

Lisää kattilaan vesi, (ensin vähemmän) neilikat ja aniksen siemenet. Anna kiehahtaa. Anna maustua hetki ennen kuin siilaat siemenet vedestä.


Siirrä liemi takaisin liedelle ja lisää kattilaan luumut, sekä loput ainekset ja keitä, kunnes luumut ovat pehmenneet, noin 5–10 minuuttia luumujen kuivuudesta riippuen.


Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja soseuta se sitten sauvasekoittimella. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä joulukinkun tai kalkkunan kera.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt