Olutpalkinto myönnettiin miehelle, joka nousi baaritiskin takaa johtotehtäviin

Julkaistu:

Tunnustus
Olutliiton vuosittainen kiertopalkinto ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi on myönnetty Olli Majaselle, 54. Hänestä tuli samalla 29. tittelin haltija.
Olutsommelier Majanen on Bryggeri Helsingin ravintolapäällikkö ja Rakuuna Oy:n toimitusjohtaja.

Ravintola-alalla Majanen on työskennellyt vuodesta 1983. Oluen maailmaa viime vuosituihannella nuuskineet muistavat Majasen jo Annankadun William K:sta, jossa hän pokkasi Panimoliiton myöntämän Vuoden Olutravintoloitsija -tittelin 1994.

Majanen on ansioitunut ravintolatyössä baaritiskiltä johtotehtäviin. Hän on itse kouluttanut monta sukupolvea olutosaajia ja ollut sparraamassa pienpanimoyrittäjiä. Kaiken muun ohella Majanen järjesti Suomessa ensimmäiset virolaisten oluiden pienpanimoviikot ja perusti Helsinkiläisen Oluen Päivän, jota vietetään vuosittain 3.3.


Majasen luotsaama Bryggeri Helsinki valittiin Helsinki Beer Festivalilla Vuoden Olutravintolaksi 2016. Samana vuonna Majanen suoritti Lontoon Beer & Cider Academyssa olutsommelierin tutkinnon.

Hyvä Tuomas -palkintoa on jaettu vuodesta 1994, ja sen on saanut Majasta ennen 28 suomalaista oluenpanijaa, ravintoloitsijaa, kirjailijaa ja muuta alan vaikuttajaa. Hyvän Tuomaan valitsevat aiemmin palkinnon saaneet, joiden nimilista löytyy tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt